nba finale

Warriorsi i bez pomoći glavnih zvijezda do prve pobjede

Sport / Košarka | 03. 06. 2016. u 07:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je dvojac Golden Statea Stephen Curry - Klay Thompson zajedno ubacio svega 20 poena Warriorsi su došli do uvjerljiv pobjede nad Cleveland Cavaliersima u prvom susretu finalne serije NBA lige 104:89.

Presudnu ulogu u pobjedi Warriors odigrala je klupa koja je kombinirano ubacila 45 poena, dok su s druge strane rezervisti Cavsa postigli svega 10 poena.

"Ne možete osvojiti naslov ako kompletna momčad ne sudjeluje i ne daje svoj doprinos", kazao je Curry, koji je utakmicu završio sa skromnih 11 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Thompson imao još skromniju šutersku večer s 9 ubačenih poena.

Prvi strijelac Warriorsa bio je Shaun Livingston, koji je izvrsno iskoristio svojih 27 minuta provedenih na parketu, ubacivši 20 poena uz svega dva promašena šuta. Andre Iguodala dodao je 12, a Leandro Barbosa 11 poena.

"Igramo s puno ljudi jer imamo puno talentiranih košarkaša koji mogu uči s klupe i postizati poene kad je potrebno. To je znak da možemo pobjeđivati i kad naš vodeći dvojac nije najbolje raspoložen. No, to nije nikakvo iznenađenje, mi tako igramo već nekoliko sezona", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

"Kada te protivnička klupa nadvisi 45:10 i primiš 25 poena nakon 17 izgubljenih lopti, teško je doći do pobjede, pogotovo u gostima", izjavio je LeBron James koji je s 23 poena, 12 skokova i 9 asistencija bio najbolji pojedinac u svojoj momčadi.

Kyrie Irving dodao je 26 poena.

Druga utakmica finala igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak, također u Oaklandu.

Kopirati
Drag cursor here to close