Trener Širokog Brijega

Vujanović: Kompletirali smo sastav, čeka nas teška utakmica sa Sparsom

''Imamo dosta samopouzdanja poslije balona u Banjaluci, igramo na svom parketu i želimo odigrati sa maksimalnim angažmanom i držati koncentraciju sve vrijeme'', kaže trener tima s Pecare.
Sport / Košarka | 30. 01. 2021. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli tjedan je košarkašima Širokog bio rezerviran za balon Druge ABA lige, dok su se prethodnih dana pripremali za derbi utakmicu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine sa sarajevskim Sparsima (subota, 17h, prijenos na BHT1).

Širokobriježani su u banjalučkom balonu ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Prvo su izgubili od Podgorice (84:83), potom savladali Borac (75:67) i Helios (77:72). Trenutačno su 9. na ljestvici sa skorom 3-4. Uz Slobodu iz Užica imaju najmlađu ekipu u ovom rangu natjecanja.

''Rezultatski je prošlo zadovoljavajuće. Imali smo sve u svojim rukama protiv Podgorice, i zato ostaje žal za tom utakmicom. Uz dekoncentraciju u završnici smo sve prosuli. Ipak ohrabrujuće je to da smo se poslije takvog poraza uspjeli skupiti i zabilježiti pobjede koje nam daju nadu da ćemo izbjeći play-out (posljednje četiri ekipe, op.a.). Uz dobar angažman na sljedećim balonima možemo očekivati koju pobjedu više čime bi izbjegli zadnje mjesto, a što bi značilo ostanak u Drugoj ABA ligi. Jako važan nam je kontinuitet u ovoj ligi jer je odlična za razvoj mladih igrača'', ističe trener Širokog Damir Vujanović.

Već u subotu (17h) ih očekuje ništa manje zahtjevan protivnik jer će igrati protiv Sparsa, trenutačnog lidera Lige 13 koji u Drugoj ABA ligi ima skor 4-3.

''Sparsi su ove godine posložili ekipu za sami vrh, i to ABA 2 lige, posebno dovođenjem trenera Miodraga Kadije i pojačanja kao što je Litavac Orelik Gediminas, koji ima iskustvo igranja Eurocupa. Kompletirali su se, izašli iz ozljeda, pokriveni su na svim pozicijama, pola momčadi su bh. reprezentativci, tako da nas sigurno čeka teška utakmica'', komentirao je protivnika Vujanović.

Ipak u dvorani Pecara svoje adute svakako imaju i domaćini.

''Imamo dosta samopouzdanja poslije balona u Banjaluci, igramo na svom parketu i želimo odigrati sa maksimalnim angažmanom i držati koncentraciju sve vrijeme. Nadam se da će to biti dovoljno za novu pobjedu, a sigurno je da očekujem zanimljivu i tvrdu utakmicu'', rekao je Damir Vujanović za Dnevni list.

Prvenstvo je u stalnom zaostatku sa odigranim utakmicama, ekipe se sve teže bore sa problemima uzrokovanim pandemijom.

''Od samog početka se manje – više sve ekipe susreću sa Covid-19, tako da ima puno odgođenih utakmica, a nama uz natjecanje u ABA 2 ligi dodatni problem predstavlja pretrpani raspored. Nije lako funkcionirati u takvom okruženju. Dosta to utječe na igrače i ekipe, jer ispasti iz ritma treninga znači jako puno, pogotovo u natjecateljskoj fazi kad vas dosta poremeti'', rekao je Vujanović.

KSBiH je nedavno odlučio proširiti prvenstvo BiH tako da će sljedeće natjecateljske godine brojati 16 ekipa. Tako će ove sezone ipak ispasti jedna, a ne tri ekipe kako je ranije najavljeno.

''Imali smo jednu odluku u 12. mjesecu, pa drukčiju u 1. mjesecu. Neću to komentirati, ali znam da bi svakako trebalo imati puno više razumijevanja za klubove kojima nije lako financirati se u doba pandemije'', kazao je trener Širokog.

Kad je u pitanju 17. kolo prvenstva, odgođena je jedna utakmica, i to susret Čapljine i Zrinjskog, zbog problema Čapljinaca sa koronavirusom. Ovo je čak treći put da je ekipa Čapljine u izolaciji radi koronavirusa u svojim redovima. Već dva puta je ekipa prošla duge stanke netreniranja i neigranja utakmica pa se ipak vraćala u pobjednički ritam. Kako će reagirati poslije treće stanke, tek ćemo saznati.

Kopirati
Drag cursor here to close