Rat traje

VIDEO: Thomas: Michael me nazvao šu..om, čekam ispriku

"Pričao je na nacionalnoj televiziji, nazvao me šu..om i onda je rekao da me mrzi. Rekao je to na javnoj televiziji. Ako nije to tako mislio, neka ponovo dođe na televiziju i ispriča mi se javno", kaže Thomas.
Sport / Košarka | 04. 04. 2023. u 17:42 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi koji prate ili su pratili NBA ligu znaju kakvo je to rivalstvo bilo. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Bad Boysi iz Detroita i sjajni Jordan na drugoj strani. U polufinalu Istoka 1988. godine, Pistonsi su slavili 4:1, sljedeće godine se igralo finale Istoka, Bullsi su opet izgubili.

Pravi fight smo gledali 1990. godine, kad je Detroit došao u finale nakon velikih sedam utakmica, nakon čega se ta strašna momčad koja je bila dva puta zaredom prvak počela raspadati. Od tog vremena traje sukob na relaciji Michael Jordan - Isah Thomas.

Video: Jordan vs Thomas 1990 

Uostalom, Thomas je ostao bez mjesta u prvom i legendarnom Dream Teamu. Zaslugom Jordana vrlo vjerojatno, pitanje je samo kolikom. Da stvar bude zanimljivija Isiah i Michael su zajedno odrasli na ulicama Chicaga.

U dokumentarcu "The Last Dance", Jordan se dotakao posljednje utakmice u finalu Istoka 1991. godine. Kada su napokon Bullsi uspjeli srediti Pistonse. Isiah nije pružio ruku Michaelu.

"Godinu ranije sam ja nakon poraza u sedmoj utakmici svima čestitao. Godinu prije isto. Dvije godine u nizu kada su nas dobili. Postoji određeno poštovanje u igri, sportski duh. To je sve sr*nje, sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome, a mišljenje mu je promijenila reakcija javnosti. Pokažite mi što god želite, ali ne možete me uvjeriti da nije šu*ak - rekao je Michael u jednoj od epizoda.

Video: Michael Jordan EXPLAINS WHY HE HATES ISIAH THOMAS

"Zločesti dečki ponijeli su se kao uvrijeđene kučkice. Tukli su nas godinama, a kad smo ih razbili osramotili su i sebe, i klub i grad koji predstavljaju. Gadljivo i sramotno", pričao je poslije krilni centar Bullsa Horace Grant.

Video: Last Game NBA play off 1991

Legenda Detroita Thomas rekao je da mu Jordan zbog svega toga duguje ispriku.

"Pričao je na nacionalnoj televiziji, nazvao me šu..om i onda je rekao da me mrzi. Rekao je to na javnoj televiziji. Ako nije to tako mislio, neka ponovo dođe na televiziju i ispriča mi se javno. Michael je zaboravio kada je došao u Chicago, znate kako je tada bilo hodati ulicama Chichaga. Ja sam mu pomogao da hoda zapadnom stranom. Moja sestra i njegov brat su se družili kao prijatelji. Moj mali nećak je živio sa Michael Jordanom. Dok ne dobijem javnu ispriku, ovaj će sukob trajati još jako, jako dugo, jer ja sam sa zapadne strane Chicaga.

Kopirati
Drag cursor here to close