NBA

VIDEO Manu Ginobili tricom u zadnjim sekundama spasio Spurse

Sport / Košarka | 07. 05. 2013. u 10:36 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

San Antonio Spursi stigli su do prve pobjede nad Golden State Warriorsima u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige. Spursi su poveli 1-0 svladavši Warriorse u sjajnoj utakmici nakon dva produžetka 129:127.

Utakmica je odlučena u drugom produžetku i to nakon prave drame. Prvo je rezervni igrač gostiju Kent Bazemore pogodio polaganje za vodstvo Warriorsa 127:126 na manje od četiri sekunde do kraja. Nakon time-outa obrana gostiju stisnula se na Tonyju Parkeru, a Manu Ginobili je ostao sam na trici i pogodio za konačnu pobjedu.

Sjajni Argentinac ispao je junak utakmice, no zamalo je bio tragičar jer nešto malo ranije promašio nerezonsku tricu koja je skoro koštala Spurse pobjede.

U jednom trenutku sam ga htio ‘trejdat’ na licu mjesta, a u drugom sam mu poželio napraviti doručak ujutro”, u svom stilu komentirao je Ginobilijeve poteze njegov trener Gregg Popovich.

U San Antoniju nije bilo iznenađenja, ali jeste, i to velikog, u Miamiju. S 27 koševa i devet asistencija Nate Robinson predvodio je ozljedama uništeni Chicago u pobjedi od 93:86.

Iako bez Rosea, Denga i Hinricha Bullsi su time pomalo iznenađujuće poveli protiv najbolje momčadi NBA lige u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close