Čudna situacija u Dallasu

VIDEO I Zbunjeni Mavsi i nezadovoljni Luka

Sudac je dosudio loptu za Mavse. Službeni spiker u dvorani je to također najavio. Zatim je uslijedila minuta odmora. Tijekom nje sudac je promijenio odluku i nije nam ništa rekao" napisao je Cuban na Twitteru.
Sport / Košarka | 23. 03. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna situacija se dogodila na utakmici između Dallas Mavericksa i Golden State Warriorsa. Dvije minute prije kraja treće četvrtine, Warriorsi nisu realizirali jedan napad, ali jasno vidljivo na snimku kako su suci pokazali da lopta pripada upravo gostima. Pozvana je minuta odmora, nakon koje je došlo do male konfuzije u redovima Mavsa.

Jednostavno, domaći košarkaši su bili uvjereni kako lopta pripada njima pa su nakon time out-a krenuli na protivničku polovinu. S druge strane, Warriorsi su čekali uručenje sudaca, Kevon Looney je lagano zakucao. Nakon čega je uslijedila reakcija domaćih, kako klupe tako i samog gazde Marca Cubana koji se u jednom trenutku našao kod zapisničkog stola na parketu.

Video: Situacija kod koša Warriorsa

"Dopustite mi da objasnim. Sudac je dosudio loptu za Mavse. Službeni spiker u dvorani je to također najavio. Zatim je uslijedila minuta odmora. Tijekom nje sudac je promijenio odluku i nije nam ništa rekao.Kad je sudac vidio da se namještamo, kao da je naša lopta, dao ju je Warriorsima. Nije nam rekao ni riječ. I utakmica je završila našim gubitkom od dva poena razlike. Najgore suđenje u povijesti lige. Sve što su trebali učiniti je reći nam", napisao je vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban na Twitteru.

Na pitanje je li ikada doživio tako nešto u karijeri, i Luka Dončić je odgovorio.

"Nikada. Obično se skupe i razgovaraju. Ako je jedan sudac s jedne, dvojica s druge strane, nešto nije u redu. Iznenadilo me da su dali loptu gostima. U tom trenutku nisam znao što se događa. Rekao sam sebi, što je ovo. Ovako nešto nisam vidio u životu."

Video: Analiza situacije 

Luka je i pored toga bio poprilično nezadovoljan suđenjem, posebno u završnici kada je zaustavljen u posljednja dva napada pod košem Warriorsa. U oba slučaja je Slovenac tražio prekršaj, ali se suci nisu oglasili. Warriorsi su na kraju slavili 127:125.

Video: Luka Dončić

Curry je susret završio kao najbolji kod Warriorsa, s 20 poena i 13 skokokova iako je po broju poena ispred bio Kuminga s 22 poena, dok je Poole dodao 16. Prvi strijelac Mavsa je bio Dončić koji je postigao 30 poena. 

Kopirati
Drag cursor here to close