Nurkić u problemima

VIDEO I Veliki preokret Memphisa, dva produžetka u Chicagu

Sjajnu priču su ponudili Memphis Grizzliesi bez svoje najveće zvijezde Ja Moranta. San Antonio Spursi su imali u jednom trenutku 29 poena prednosti. Do kraja treće četvrtine gosti su taj zaostatak prepolovili i nisu se naravno predavali.
Sport / Košarka | 18. 03. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva susreta su otišla u produžetak, jedan čak u dva, dok su dvije utakmice odlučene u posljednjim trenucima. Portland je izgubio petu zaredom, pa je Nurkić je pod sve većim kritikama. To su u kratkim crtama najvažnije stvari koje su se dogodile na NBA parketima tijekom noći.

Sjajnu priču su ponudili Memphis Grizzliesi bez svoje najveće zvijezde Ja Moranta. San Antonio Spursi su imali u jednom trenutku 29 poena prednosti. Do kraja treće četvrtine gosti su taj zaostatak prepolovili i nisu se naravno predavali. Malo po malo su spuštali svoj zaostatak, ali su i dalje Spursi vodili. Imali su domaćini šest razlike i napad na dvadeset sekundi prije kraja.

Međutim, u ludoj završnici Kennard je pogodio svoju četvrtu tricu za 109:106, domaći su izgubili jedan posjed, pa je Brooks svojom tricom izborio produžetke. U produžetku su na kraju gosti došli do trijumfa 126:120 napravivši najveći preokret u ovoj NBA sezoni, ali i u cijeloj 28-godišnjoj povijesti franšize koja je svoju priču počela Vancouveru.

Jaren Jackson je ubacio 28 poena, dok je Tyus Jones upisao triple-double s 20 poena te po 10 skokova i asistencija. San Antonio su predvodili Devin Vassell (25 poena) Zach Collins (24 poena), Keldon Johnson (21 poen).

Video: San Antonio - Memphis 

Dallas je bio bez svoje najveće zvijezde Luke Dončića, Lakersi već određeno vrijeme igraju bez LeBrona. Činilo se kako će glavna faca na parketu biti u takvoj konstelaciji snaga Kyrie Irving, međutim ne. Čovjek odluke je bio Maxi Kleber. Mavericksi su vodili većim dijelom utakmice, ali ne više od 10-ak poena razlike da bi Lakersi u posljednjoj četvrtini sustigli i prestigli svoje protivnike.

No, momčadi iz Los Angelesa nedostajalo je koncentracije u samoj završnici pa je Dallas iskoristio ponuđeno. Junak je bio Maxi Kleber koji je pogodio tri slobodna bacanja 7 sekundi prije kraja utakmice za smanjenje zaostatka na 108:109. Mavericksi su napravili prekršaj na Anthonyju Davisu koji pogađa samo jedno slobodno bacanje, a onda je Kleber pogodio tricu u posljednjoj sekundi za konačnih 111:110.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kyrie Irving koji je postigao 38 poena te imao po 6 skokova i asistencija dok je u redovima Lakersa najbolji bio Anthony Davis s 26 poena, 10 skokova i 3 asistencije.

Chicago i Minnesota su odigrali utakmicu koja je odlučena na kraju u drugom produžetku. DeRozan je pogodio za 113:113, dvadeset sekundi prije kraja. Minnesota je imala i više nego dovoljno vremena na napad, ali je Anderson izgubio loptu. Sličnu situaciju smo imali na kraju prvog produžetka. Lavine je poentirao za 123:123, na drugoj strani tricu je promašio McDaniels.

Za propušteno su gosti kažnjeni, u posljednjih tridesetak sekundi drugog produžetka ništa nisu pogodili, pa su Bullsi slavili 139:131. DeMar DeRozan je utakmicu zaključio s 49 poena i 14 skokova, Zach LaVine je dodao 39 poena. Kod Minnesote prvo ime je bio Mike Conley s 28 poena.

Video: Chicago  - Minnesota 

Boston je pobijedio Portland iako je Damian Lillard ubacio 41 poen uz 5 asistencija i 4 skoka. No, to nije bilo dovoljno za Celticse koje je predvodio Jason Tatum s 34 poena, 12 skokova, 4 asistencija i 3 ukradene lopte. Nurkić je bio dosta skroman sa šest poena i osam skokova. Navijači čini se traže trade, pojedini mediji navode kako je Nurkić odigrao samo 150 od mogućih 297 utakmica zbog ozljeda.

Rezultati:
Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 82:121
Atlanta Hawks - Golden State Warriors 127:119
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 117:94
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 139:131 (produžetak)
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 114:112
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 120:126 (produžetak)
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 112:126
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 110:111

Kopirati
Drag cursor here to close