Kao nekad u gostima kod Pistonsa

VIDEO I Tučnjava u Detroitu, Netsi slavili desetu zaredom

Ovaj put je sve počelo u samoj završnici prvog dijela. Wagner je kukom ubacio Hayesa u klupu Detroita, Hayes je bez razmišljanja žestoko uzvratio, pogodivši Wagnera u potiljak. Naravno, nakon toga je nastala opća pometnja na parketu.
Sport / Košarka | 29. 12. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon duže vremena jedna pobjeda Detroit Pistonsa. Deveta u dosadašnjem dijelu sezone kojom je prekinut niz od šest uzastopnih poraza. Utakmicu protiv Orlanda obilježila je tučnjava koja je mnoge podsjetila na ono što se u njihovoj dvorani znalo dogoditi često u vrijeme slavnih Bad Boysa, ali i nešto kasnije, recimo prije 18 godina.

Ovaj put je sve počelo u samoj završnici prvog dijela. Wagner je kukom ubacio Hayesa u klupu Detroita, Hayes je bez razmišljanja žestoko uzvratio, pogodivši Wagnera u potiljak. Naravno, nakon toga je nastala opća pometnja na parketu. Sve je rezultiralo isključenjem Wagnera, Hayesa i Hamadou Dialla, ali i trenera Pistonsa Dwanea Caseya.

Video: Tučnjava u Detroitu 

Naravno, utakmica je nastavljena, Pistonsi su na kraju sredili Orlando 121:101. Bogdanović je ubacio 14 poena, ali su poprilično slab procenat šuta. Pistonse je predvodio Alec Burks s 32 poena, Saddiq Bey je stao na 28. Wagner koji je isključen je bio zanimljivo najbolji strijelac Orlanda s 19 poena.

U najzanimljivijoj utakmici večeri, onoj između Chicaga i Milwaukeeja, pobjedu su nakon produžetka odnijeli Bullsi sa 119:113 u utakmici u kojoj je DeMar DeRozan ubacio 42 poena i dodao deset skokova i pet asista, a s druge strane Giannis je bez pomoći dvojice All-Star suigrača, Jruea Holidaya i Khrisa Middletona pokušao sam odvesti Buckse do pobjede, ali njegovih 45 poena, 22 skoka i sedam asista nije bilo dovoljno. Za oslabljene Buckse ovo je već četvrti poraz u nizu.

Za razliku od njih, Brooklyn Netsi su slavili deseti put zaredom. Ovaj put na gostovanju kod Atlante 108:107. Tragičar utakmice je bio Dejounte Murray koji je promašio sve što se mogli u posljednjoj minuti. Jedno polaganje, jedno slobodno i posljednji šut. Hawksi su igrali bez vodećeg strijelca Trae Younga, vodećeg skakača Clinta Capele i člana prve petorke De'Andrea Huntera.U uzbudljivoj utakmici Netse su povukli Kyrie Erving s 28 poena, pet skokova i osam asistencija te Kevin Durant koji je uz 26 poena upisao i 16 skokova te osam asistencija. Kod Hawksa je upravo spominjani Murray stao na 24 poena.

Nikola Jokić je u sjajnoj formi. Kingsi nisu imali načina da ga zaustave, pa im je ubacio 40 poena uz sedam skokova i šest asistencija u 32 i pol minute igre. Kingsi su ipak napravili preokret pa su nakon -19 stigli do pobjede 127:126. Nuggetsi su bili oslabljeni, bez Jamala Murraya, Aarona Gordona i Brucea Browna, dok su domaće do dramatičnog preokreta i slavlja vodili Monk (33 poena), Fox (31 poen, 13 asista) i Sabonis (31 poen, 10 skokova).

Rezultati:
Detroit Pistons – Orlando Magic 121:101
Washington Wizards – Phoenix Suns 127:102
Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 107:108
Miami Heat – Los Angeles Lakers 112:98
Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 119:113 (P)
New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 119:118
Golden State Warriors – Utah Jazz 112:107

Kopirati
Drag cursor here to close