Kingsi slavili bez Foxa

VIDEO I Sjajna partija Dončića nije pomogla Mavsima

Dončić je tek osmi igrač koji je zabilježio triple-double s 30 poena u Bostonu, a prvi nakon Russella Westbrooka 2016. godine.
Sport / Košarka | 02. 03. 2024. u 09:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi večeri igrali su u TD Gardenu Boston i Dallas. Činilo se kada je Washington pogodio za -2 polovinom treće četvrtine da Mavsi mogu utakmicu odvesti u nemirne vode, ali za jednostavno nisu imali snage.

Ovo je bilo četvrto gostovanje zaredom, umor je učinio svoje. Uz to, Boston je imao sjajnog Jaysona Tatuma koji je ubacio 32 poena uz pet trica. I nije samo Jason bio sjajan. Čak sedam igrača Bostona je bilo dvoznamenkasto. Jaylen Brown (25), Kristaps Porzingis (24), su bili najbliži Tatum.

Igrači Bostona su pogodili 21 tricu, dok su gosti upravo u tom segmentu poprilično kaskali (9/34). Zato im još jedna fenomenalna partija Dončića (37 poena, 12 skokova i 11 asistencija), nije pomogla da izbjegnu poraz, vrlo uvjerljiv, 138:110. On je tek osmi igrač koji je zabilježio triple-double s 30 poena u Bostonu, a prvi nakon Russella Westbrooka 2016. godine. Kyrie Irving dodao je 19 poena za Dallas, ali je imao loš šut (9/23).

Odličnu utakmicu su odigrali Minnesota i Sacramento. 40 sekundi prije kraja bilo je 115:115. Kingsi su imali tri napada, nisu pogodili, Monk nije pogodio za tri. Koliko su loši gosti bili u toj završnici najbolje pokazuje podatak da su uspjeli ostaviti domaćoj ekipi priliku da dobije utakmice u manje od tri sekunde, ali srećom po njih ni Towns nije dobacio do obruča. U produžetku Towns baca jednu loptu na klupu Kingsa, Reid također ne može pogoditi za tri na deset sekundi prije kraja.

Lylesu je dovoljno jedno bacanje za slavlje Kingsa 124:120. Malik Monk je bio sjajan, ubacio je 39 poena, Sabonis je dodao 21 uz 15 skokova, Keegan Murray 17. Pobjeda gostiju ima i dodatnu težinu jer je izborena bez glavne face De'Aarona Foxa. Kod Minnesote iznenađujuće, prvi ime je bio Jaden McDaniels (26 poena)

Video: Minnesota - Sacramento 

Odličnu utakmicu odigrao je i Giannis Antetokounmpo. On je protiv Chicago Bullsa postigao 46 poena za pobjedu Bucksa 113:97.

Kopirati
Drag cursor here to close