NBA All Star 2023

VIDEO I Rekord Tatuma, slavlje Giannisovog tima

Krilo Boston Celticsa Jayson Tatum postao je novi rekorder po broju postignutih poena u NBA All Star utakmici, ubacio je 55. Posebno raspoložen je bio u trećoj četvrtini u kojoj je postigao 27 poena.
Sport / Košarka | 20. 02. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

All Star utakmice su godinama imala predznak revijalnih, ali u poređenju s onim što gledamo posljednjih nekoliko sezona, mogli bismo reći kako su one iz osamdesetih i devedesetih za ove danas razina "play offa". Podatak da je u ovoj posljednjoj ispucano 126 trica, da je svirano pet prekršaja, najbolje oslikava što je All Star danas. Jednostavno, danas je priča drugačija, od izbora igrača, naziva momčadi, svega.

Kada je u pitanju ovaj posljednji, najveće zvijezde, igrači po kojima se zovu momčadi, LeBron James i Giannis Antetokounmpo, All Star utakmicu su dočekali ozlijeđeni. 

James je bio upitan zbog problema sa stopalom, no odigrao je prvo poluvrijeme i postigao 13 koševa, ali je u jednoj akciji ozlijedio mali prst i stoga propustio drugo poluvrijeme, dok je Antetokounmpo, kojega muči ozljeda desnog zapešća zadobivena prije tri dana, postigao prve poene na utakmici zakucavanjem nakon 15 sekundi i potom izašao iz igre.

James se ovim nastupom izjednačio s Kareemom Abdul-Jabbarom na prvom mjestu svih vremena po broju nastupa u All Star utakmicama, ovo mu je bilo 19. nastup, a po prvi je put osjetio gorčinu poraza kao kapetan. Naime, ovo je bilo šesto izdanje u kojemu su igrači s najviše dobivenih glasova u svakoj od konferencija bili kapetani momčadi te imali pravo birati suigrače.

Na kraju je "Team Giannis" slavio protiv "Teama LeBron" 184:175. Krilo Boston Celticsa Jayson Tatum postao je novi rekorder po broju postignutih poena u NBA All Star utakmici, ubacio je 55. Posebno raspoložen je bio u trećoj četvrtini u kojoj je postigao 27 poena. Na rekordnih 55 poena je dodao 10 skokova i 6 asistencija, što je naravno bilo i više nego dovoljno za titulu najkorisnijeg igrača All Star utakmice (MVP).

Prethodni rekord All Stara držao je Anthony Davis s 52 ubačena poena. Zanimljivo, Tatum je postao prvi igrač Celticsa koji je proglašen za MVP-a All Star dvoboja još od Larryja Birda 1982. Posebno impresivan je Tatum bio u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio 27 koševa što je, naravno, novi rekord za broj poena u jednoj četvrtini.

Video: All Star 2023 Highlights

 

Sjajan je u "Teamu Giannis" bio i Donovan Mitchell, koji je sve do prošle sezone igrao upravo za momčad iz Salt Lake Cityja, a od ove je sezone član Cleveland Cavaliersa, on je dodao 40 poena i 10 asistencija za pobjednike. No, tricu za pobjedu postigao je Damian Lillard iz Portland Trail Blazersa koji se zaustavio na 26.

Video: All Star 2023 Highlights

U "Teamu LeBron" najbolji su bili Tatumov suigrač iz Celticsa Jaylen Brown s 35 poena i 14 skokova, Kyrie Irving iz Dallas Mavericksa je dodao 32 poena i 15 asistencija, a 32 koša ubacio je i centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid. Skromni su bili Nikola Jokić i Luka Dončić koji su ubacili po 4 poena svaki za poraženi sastav.

 

Kopirati
Drag cursor here to close