Minnesota bez poraza u play offu

VIDEO I Prvaci u problemu, trener poludio, Murray bacao stvari po parketu

U ekipi Denvera je bila vidljiva nervoza na svakom koraku, trener Michael Malone "proključao" je već u prvoj četvrtini, kad je ušao na teren i počeo se unositi sucu u lice, zbog čega su ga igrači morali razdvajati.
Sport / Košarka | 07. 05. 2024. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osamdeset. Samo osamdeset poena ubacili su košarkaši Denvera u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije. Više nisu mogli jer
jer ekipa Minnesote odigrala sjajnu obranu i na kraju deklasirala prvake 106:80. Ovih 26 poena razlike ima svoju dodatnu težinu kada se zna da je Rudy Gobert preskočio susret zbog rođenja sina.

"Rudy je ovoj ekipi donio kulturu igranja obrane. Bez obzira što tu nije bio sa nama, njegov uticaj je itekako prisutan. Ostali
igrači znaju koliko je važno igrati obranu, koliko stvarno mogu izgledati dobro na parketu ako je igramo", pojasnio je trener Chris Finch.

U kojem pravcu je išla ova utakmica najbolje pokazuje rezultat nakon prvog poluvremena. Gosti su vodili 61:35. Drugu četvrtinu su dobli 33:15. To je najveći zaostatak u poluvremenu koji je ikada imala ekipa Denvera u povijesti, barem kada su u pitanju utakmice play offa.

U toj drugoj četvrtini su igrači Denvera uspjeli pogoditi šest lopti iz igre. Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards su ubacili po 27 poena.
Karl-Anthony Towns je imao 12 skokova.

U ekipi Denvera je bila vidljiva nervoza na svakom koraku, trener Michael Malone "proključao" je već u prvoj četvrtini, kad je ušao na teren i počeo se unositi sucu u lice, zbog čega su ga igrači morali razdvajati.

Video: Ispad trenera Denvera 

Kasnije je živce izgubio Jamal Murray, koji se također raspravljao sa sucima, a u jednom trenutku je termoforom gađao jednog od sudaca na terenu i pravo je čudo da nitko od domaćih košarkaša nije isključen. Nikola Jokić je na 16 poena dodao isto toliko skokova, Aaron Gordon je s 20 poena bio bolji od ostalih. Šut domaćih igrača je bio ispod 35 posto (29/83).

Video: Murray baca termofor

U Madisonu je bilo kao nekada. Polufinala Istoka i Indiana Pacersi. Jalen Brunson je igrao svoju utakmicu, Pacersi ga nisu mogli zaustaviti.

Brunson je postigao 43 poena, postavši četvrti igrač u povijesti NBA lige s četiri uzastopne utakmice s 40 ili više poena u postsezoni, dok su Knicksi u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije pobijedili Indiana Pacerse sa 121:117.

Ni ova utakmica nije mogla proći bez drame na parketu. Donte DiVincenzo pogodio je tricu za izjednačenje 40 sekundi do kraja. Siakam je spustio na -1. Knicksi su izgubili loptu i sebi zakomplicirali život. Pacersi su imali dovoljno vremena, ali je Turneru dosuđen prekršaj u napadu. Brunson je sa linije slobodnih bacanja stavio točku na i.

Video: Knicks - Pacers 

"Da, 43 poena je cool i sve to, ali male stvari nam pomažu da pobjeđujemo u ovakvim utakmicama. Važna je ekipa, jako sam ponosan na sve ove momke tu", rekao je Brunson nakon utakmice. Što se tiče se ostale ekipe, Josh Hart 24 poena 13 skokova. Donte DiVincenzo 25 poena. Najbolji kod Pacersa Myles Turner s 23 poena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close