Nakon 12 utakmica suspenzije

VIDEO I "Ludi" Green se uskoro vraća na parket

Green je napravio određene korake, kojima je pokazao želju uskladiti svoje ponašanje sa standardima NBA igrača. Uključio se u sastanke sa savjetnikom, a više puta se sastao i s predstavnicima NBA, Warriorsa i Nacionalne udruge košarkaša.
Sport / Košarka | 07. 01. 2024. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja žrtva je bio Jusuf Nurkić. Prije njega to su bili Rudy Gobert i Jordan Poole. Spisak je nešto širi, jer incidenti traju. Još od 2013. godine. Tamo je u prosincu laktom "opalio" Blakea Griffina. Tri godine kasnije, peta utakmica play offa, Warriorsa i Cavsa, Green je udario u prepone LeBrona Jamesa. Bio je tu i onaj duel s Domantasom Sabonisom, kada je nagazio nogom Litvanca na podu.

Na kraju je moralo reagirati vodstvo NBA lige, Draymond Green je suspendiran na neodređeno vrijeme, ali se uskoro vraća na parket nakon 12 utakmica. U priopćenju, kojim se ukida suspenzija stoji:

"Green je napravio određene korake, kojima je pokazao želju uskladiti svoje ponašanje sa standardima NBA igrača. Uključio se u sastanke sa savjetnikom, a više puta se sastao i s predstavnicima NBA, Warriorsa i Nacionalne udruge košarkaša. Spomenutu će praksu nastaviti i tijekom sezone."

Na pomenutim sastancima sudjelovali su posredstvom video-linka, Greenov agent, izvršni direktor Warriorsa Rich Paul, glavni menadžer Mike Dunleavy Jr. te trener Rick Celebrini. Predstavnici lige inzistirali su na psihološkom savjetovanju i ono što je još važnije, čelnici Warriorsa su dali punu potporu. 

"Čovjek koji je udario Poolea, davio Goberta i divljački mlatio Nurkića, mora se promijeniti. Posrijedi nije samo ispad na terenu. Radi se o Greenovom životu. Istovremeno, radi se o nekome u koga vjerujem, koga poznajem desetljećima i volim ga zbog njegove odanosti", ustvrdio je prvi trener Warriorsa Steve Kerr.

Tijekom suspenzije Green je izgubio oko dva milijuna dolara dok je istovremeno Golden State uštedio gotovo devet milijuna kroz porez na luksuz.

Pogledajte kompilaciju ispada Draymonda Greena:

Video: Draymond Green 
Kopirati
Drag cursor here to close