Košarka

VIDEO | Hrvatski juniori prvaci Europe u B diviziji

Sport / Košarka | 07. 08. 2017. u 07:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska U-18 košarkaška reprezentacija novi je prvak Europe u B diviziji. U finalu u Talinnu svladana je Velika Britanija 90:84 nakon produžetka.

Bila je to iznimno dramatična utakmica. No, mladi Hrvati su nadoknadili zaostatak i zasluženo slavili. U početku je rezultat bio izjednačen, no onda se momčad Vladimira Anzulovića malo uspavala i Velika Britanija je na poluvremenu imala +13. Trice Nakića i Šarića su zadržale Hrvatsku u igri.

U nastavku je Velika Britanija imala i +15 (46:31), no onda se Hrvatska počela vraćati. Mateo Drežnjak, člank HKK Široki, je u tim trenucima bio glavni igrač Anzulovićeve momčadi, a uključivao se i Nakić. Jordano i Šarić su pogađali vanjske šutove, dok se Šamanić borio pod košem i Hrvatska je stigla na -3 uoči posljednje četvrtine.

Početkom posljednje dionice Hrvatska je poenima Drežnjaka povela 59:58, a nakon dvije Jordanove trice imali su naši i 68:64 šest minuta prije kraja dvoboja. U posljednjoj je minuti Drežnjak nanizao četiri poena, no promašio je šut za pobjedu.

U produžetku Šarić sa sedam poena vodi Hrvatsku do 82:75, a sve je odlučeno nakon trice Šamanića u posljednjoj minuti.

Drežnjak je utakmicu završio s 23 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Šamanić je uz 21 poen imao i osam skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close