Boris Petrović

Upoznajte mladog košarkaša iz Rame koji će zaigrati za Hrvatsku

Boris Petrović, mladi košarkaš iz Rame i učenik Srednje škole Prozor ide na pripreme Hrvatske reprezentacije U 16
Sport / Košarka | 12. 04. 2019. u 23:42 Ramski vijesnik

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi košarkaš HKK Rama Boris Petrović dobio je poziv od Hrvatke košarkaške reprezentacije do 16 godina za sudjelovanje na priremama koje će biti održane u Daruvaru od 14. do 18. travnja 2018. godine.  Nakon toga mladi košarkaši sudjeluju na turniru u Bellegradu (Francuska) od 18.do 22. travnja 2019. godine, a sve u cilju okupljanja i što bolje pripreme reprezentacije  Hrvatske za sudjelovanje na EYOF natjecanju (EUROPEAN YOUTH OLIMPIC FESTIVAL) koje je od 21. do 27.07.2019. godine u Bakuu.

Boris Petrović je učenik provog rarzreda opće gimnazije Srednje škole Prozor. Osim što je uspješan košarkaš on je i odličan učenik.

Košarkaški talent je naslijedio zasigurno od oca Željka koji je igrao prije rata u KK Maklje, kasnije HKK Rama te je još uvijek u košarkaškim vodama.

Boris je već sa sedam godina počeo igrati košarku u HKK Rama gdje razvija svoj talent.

''Sretan sam što sam dobio poziv za pripreme Hrvtske reprezentacije do 16 godina. To je izuzetna čast kako za mene tako i za moju obitelj, klub i školu. Nastojat ću se dokazati na pripremama kako bih dobio povjerenje izbornika i time sudjelovanje na prvenstvu u Azerbajdžanu'', kazao je Boris.

Pored redovnih treninga Boris se priprema i kondicijski.

Boris je učenik provog razreda opće gimnazije Srednje škole Prozor i odličan je učenik s prosjekom 5.0. Kako usklađuje treninge i svoje školske obveze Boris je kazao: „Dobrom organizacijom vremena sve se stigne. Gimnazija je zahtjeva pa nekada učim i do pola noći. Ali se sve stigne. – s laganim osmjehom kazao je Boris.

Neka posebna mirnoća koju iskazuje Boris govori o velikoj sigurnosti što se potvrđuje i na terenu te je među prvim strijelcima u ligi.

''Svoju zahvalnost za uspjeh iskazujem ne samo obitelji, nego klubu i trenerima Miji Knježeviću i Ivici Vukoja. Hvala Srednjoj školi Prozor, profesorima i mojim kolegama iz razreda koji me u svakom pogledu podržavaju.''

Osim odličnih rezultata u Ligama mladih HB i No 1. ligi ovo je još jedna potvrda kontinuiranog i dobrog rada HKK Rama.

Za Petrovića  vlada interes  nekoliko velikih košarkaških klubova i stručnjaka.

Borisu želimo uspjeh na pripremama i što više pobjeda na košarkaškim terenima.

Kopirati
Drag cursor here to close