UG Iskra Stolac

UG Iskra: Turnir u spomen na Emira Ratkušića-Rime i na mladost Stoca

Peti memorijalni turnir održat će se 21.12. s početkom u 10 sati a sudjelovat će pored domaćina KK Konjic, KK Velež i KK Turbina.
Sport / Košarka | 19. 12. 2019. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti memorijalni košarkaški turnir Emir Ratkušić-Rime održat će se u Stocu u subotu 21. prosinca ove godine s početkom u 10 sati.

Organizatori navode kako se turnir održava u spomen ''na prijeratnog kapetana KK Iskra iz Stoca kao i na mladost Stoca koja je svoje živote dala u akciji Jesen 94''.

Inače, poslije rata su se četiri turnira održala u Mostaru nakon čega je nastala duža pauza sve do formiranja UG Iskra Stolac.

UG Iskra je formirana 15.9.2015. godine s ciljem da obogati sportski i kulturni život Stoca.

Danas Udruženje iza sebe ima niz uspješnih projekata. Jedan od ciljeva UG Iskra odmah nakon pokretanja bilo je i oživljavanje memorijalnog turnira Emir Ratkušić-Rime.

Tako je nakon duže pauze zahvaljujući UG Iskra turnir obnovljen 2015. godine i od tada se održava svake godine.

Organizatori napominju kako je UG Iskra 2015. godine okupila igrače koji su prvi turnir odigrali skoro bez treninga, ali i koji su pokazali kapacitet i potencijal za ponovo pokretanje Košarkaškog kluba koji je u to vrijeme bio u fazi mirovanja.

Tako je rukovodstvo UG Iskra već iduće godine pokrenulo OKK Iskra Bregava koji u kontinuitetu nastupa u A2 ligi sa kadetskom (sada juniorskom) ekipm kao i sa seniorima.

Peti memorijalni turnir održat će se 21.12. s početkom u 10 sati a sudjelovat će pored domaćina KK Konjic, KK Velež i KK Turbina.

Kopirati
Drag cursor here to close