zanimljiv okršaj

Tuzlak Muminović vodi Zrinjski protiv Slobode Mostarca Borisa Džidića

Sport / Košarka | 01. 01. 2016. u 10:39 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetog siječnja nastavit će se natjecanje u Ligi 12 košarkaškog prvenstva BiH, a u 15. kolu Tuzli će se sastati OKK Sloboda i Zrinjski. Na klupi Mostaraca bit će Senad Muminović, legenda tuzlanske košarke, dok će tuzlanske košarkaše predvoditi Mostarac, Boris Džidić.

Ovo će, ujedno, biti prvi put da Muminović na jednoj službenoj utakmici u Mejdanu sjedi na klupi protivnika, a ne domaće ekipe.

- Dok sam vodio osječku ekipu Darda Vrijednosnice igrali smo u Mejdanu, ali to je bila prijateljska utakmice i bez publike. Ovo je sada nešto posebno i svakako sam uzbuđen što ću ponovo biti pred najboljom košarkaškom publikom u BiH - kazao je Muminović.

Ističe kako su male šanse da njegov bivši, ali i sadašnji klub, izbore plasman u Ligu 6.

- OKK Sloboda je u nešto boljoj poziciji, jer ima pobjedu više, ali svejedno nam predstoji borba za opstanak. Smatram da se već sa skoro 90-postotnom sigurnošću zna koje će ekipe igrati Ligu za prvaka - dodao je.

Njegov Zrinjski u prošlom je kolu deklasirao Široki, dok je Sloboda iznenadila Spars u Sarajevu. Znači, sastaju se dvije ekipe čija je forma u usponu.

- Za utakmicu u Tuzli mogu reći da ćemo sve pokušati da pobijedimo. Mi smo ostali bez Janjuševića i Tuljkovića, ali očekujemo Bezbradicu. Sloboda je blagi favorit, vratio im se Mirza Hrnčić koji je važan adut njihove ekipe - naglasio je Muminović.

Prije dolaska u Zrinjski, Muminović je godinu dana bio bez angažmana. Kratko je vodio prvoligaša Gradinu iz Srebrenika.

- Za ovo vrijeme nitko me iz Slobode nije kontaktirao, niti je ponudio bilo kakav angažman. Oni znaju zašto, a ja se sada ne bavim time. Nastojat ću da se publici u Mejdanu predstavimo u što boljem svjetlu, pa neka bolji pobijedi. Znam da će atmosfera biti paklena, ali među tim navijačima su i oni koji su mene bodrili, i kao igrača i kao trenera - zaključio je Senad Muminović, trener Zrinjskog i legenda tuzlanske košarke.

Kopirati
Drag cursor here to close