NBA

Težak poraz Denvera

Utakmicu u Portlandu završio je s devet poena, devet skokova i devet asistencija, a Denver je izgubio 135:110 od Blazersa.
Sport / Košarka | 25. 10. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dva dana nakon što se 78. triple-doubleom u NBA karijeri izjednačio s Wiltom Chamberlainom na šestom mjestu svih vremena, a prvom među centrima, Nikola Jokić odigrao je rijetku utakmicu u kojoj ni u jednoj kategoriji nije ostvario dvoznamenkasti učinak.

Utakmicu u Portlandu završio je s devet poena, devet skokova i devet asistencija, a Denver je izgubio 135:110 od Blazersa, koji su drugo poluvrijeme dobili s čak 31 razlike. Portland (4-0) ostao je jedina neporažena momčad na Zapadu u novoj sezoni i uz Milwaukee (2-0) jedna od dvije u cijelog ligi.

Damian Lillard s 31 poenom bio je najzaslužniji za novu pobjedu Blazersa, Anfernee Simons dodao je 29, Jerami Grant 21, a Jusuf Nurkić 13 poena i 12 skokova. Najbolji strijelac Nuggetsa bio je Aaron Gordon s 26 koševa. Jokića su problemi s prekršajima potpuno izbacili iz ritma, pa je za 27 minuta igre uputio samo četiri lopte prema košu. I dok su u prvom poluvremenu njegov ofenzivni učinak nadoknadili suigrači, u drugom su se i oni ugasili.

Prvi put nakon 31 mjeseca

Jokić je u prošloj, svojoj drugoj uzastopnoj MVP sezoni, samo jednom ostao na jednoznamenkastom učinku, i to baš protiv Portlanda, kad je postigao osam poena, ali je uhvatio 18 skokova i podijelio 11 asistencija.

Posljednji put u sve tri kategorije bio je jednoznamenkast još 2020. u bubbleu u Orlandu, posljednjoj utakmici prije doigravanja, kada je protiv Toronta igrao samo 10 minuta. U normalnim uvjetima to mu se zadnji put dogodilo u ožujku 2020., nekoliko dana prije prekida zbog pandemije, kada je protiv Cleveland imao po osam poena, skokova i asista.

Prvi porazi Bostona i Ute, prve pobjede Houstona i Philadelphije

Prošlosezonski finalisti Boston Celticsi doživjeli su prvi poraz sezone (3-1) u Chicagu gdje su Bullsi bili bolji 120:102, a prvi put pala je i Utah, koja je krenula s tri senzacionalne pobjede prije nego što ju je sinoć svladao Houston 114:108.

Osim Rocketsa, i Philadelphia je nakon tri startna poraza konačno ubilježila prvu pobjedu svladavši Indianu 120:106 uz 29 poena, 11 asistencija i devet skokova Jamesa Hardena te 26 koševa Joela Embiida, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close