ovacije u beogradu

Teletović: Trebao sam igrati za Partizan

Sport / Košarka | 29. 06. 2015. u 11:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački reprezentativac i član Brooklyn Netsa Mirza Teletović bio je jedna od brojnih košarkaških zvijezda koje su nastupile na Beobasket Stars, revijalnoj utakmici koja je okupila sve zvijezde koje su članovi moćne menadžerske agencije Beobasket.

Teletović je dobio ovacije oko 12.000 gledatelja u beogradskoj Areni, a za srpske medije ovaj Jablaničanin otkrio je da je svojevremeno zamalo došao u Partizan.

- Bio sam na korak od Partizana, još dok sam igrao u Slobodi iz Tuzle. To je maltene bilo gotovo, ugovor na četiri ili pet godina. Međutim, dobio sam priliku otići u belgijski Oostende. Oni su u to vrijeme igrali ULEB kup. Naše mišljenje je bilo da bih mogao tamo dobiti mnogo veću minutažu i da ću odmah početi igrati. To je i bilo istina, zadržao sam se možda godinu i pol u Belgiji, a onda su došli skauti i prešao sam u Tau Ceramicu - rekao je Teletović za Mozzartsport.

Košarkaš NBA ligaša Brooklyn, ipak, žali što nije obukao crno-bijeli dres.

- Sada kad pogledam unazad, sigurno da bi bilo dobro za mene da sam zaigrao u Partizanu, prije svega zbog trenera i zbog odnosa prema mladim igračima koji je tad bio u beogradskom klubu. Međutim, i ovaj korak koji smo napravili pokazao se kao dobar - ocijenio je Mirza Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close