FIBA Basketball World Cup 2019

Taylor: Sada svi znaju za poljsku košarku

''Razgovarali smo o svemu u svlačionici prije utakmice. Moji igrači su željeli da svijet čuje za njih'', ističe poljski izbornik.
Sport / Košarka | 03. 09. 2019. u 07:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tamo 1967. godine, Poljska je na Svjetskom prvenstvu u Urugvaju osvojila peto mjesto, a onda je uslijedila velika stanka - duga 52 godine.

I onda u prvom sljedećem nastupu, Poljaci su nakon svega dvije utakmice, izborili plasman u drugi krug.

U susretu odluke uspjeli su nakon produžetka slomiti otpor domaće reprezentacije Kine 79:76. Mateusz Ponitka je bio prvi strijelac protiv Kineza s 25 koševa i 9 skokova, dok je A.J. Slaughter dodao tri manje.

U prvom susretu Poljska je bila sigurna protiv Venezuele pa će u trećem susretu za protivnika imati najslabiju reprezentaciju ove skupine Obalu Bjelokosti.

Video: China v Poland - Highlights

''Posebno sam ponosan na ove momke. Nije izgledalo dobro u pojedinim trenutcima, utakmica je bila teška, Kinezi su vodili u određenom razdoblju. Igrali su dobru obranu pa smo imali puno problema. Zato sam jako ponosan na momke koji su ovu utakmicu priveli do kraja na ovaj način.

Navijači su oduševljeni i uz njihovu pomoć teško možemo izgubiti.

Razgovarali smo o svemu u svlačionici prije utakmice. Moji igrači su željeli da svijet čuje za njih. Mi smo tek sada počeli raditi na tradiciji jedne reprezentacije kao što je Poljska'', izjavio je nakon utakmice poljski izbornik Mike Taylor.

Na klupi ove reprezentacije Taylor je još od 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close