Još jedna zanimljiva večer u NBA ligi

Tatum sredio prvake, Jokić opet isključen

Nikola Jokić je bio na dobrom putu da ostvari još jedan triple-double, ali je opet isključen. Do tog trenutka je imao sjajnu statistiku s 28 poena, 19 skokova i devet asista. Na šest minuta do kraja nije izdržao.
Sport / Košarka | 14. 12. 2021. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boston Celticsi su se vratili u svoj TD Garden nakon teškog putovanja po Zapadu, gdje su u pet utakmica ostvarili samo jednu pobjedu. Ni protiv Milwaukee Bucksa situacija nije izgledala dobro u ranoj fazi utakmice, ali su se stvari počele mijenjati sredinom druge četvrtine. U drugom dijelu su Celticsi imali seriju 13:6, za bijeg na lijepih 64:56, a kada je Schroder pogodio tricu za 90:76, to je onda bila neka sasvim drugačija slika.

Kada su Bucksi zaprijetili sredinom četvrte četvrtine, super raspoloženi Tatum je stavio tricu za +14. Jayson Tatum je odigrao vrhunsku utakmicu koju je zaključio s 42 poena, pet skokova i četiri asistencije, s tim da je samo u četvrtoj četvrtini ubacio 16 poena.

Video: Milwaukee Bucks vs Boston Celtics Full Game Highlights

Vrlo dobre "pomagače" Jayson je imao u Jaylenu Brownu (19 poena) i Grantu Williams (17). Antetkounpo je za Buckse postigao 20 poena, upisao je i osam skokova te tri asista, dan nakon što je upisao svoj 26. triple-double u karijeri u pobjedi nad New York Knicksima u Madison Square Gardenu.

Nikola Jokić je bio na dobrom putu da ostvari još jedan triple-double, ali je opet isključen. Do tog trenutka je imao sjajnu statistiku s 28 poena, 19 skokova i devet asista. Na šest minuta do kraja nije izdržao.

"Nisam rekao ništa loše. Samo sam tražio da sudac svira prekršaj jer sam mislio da je bio prekršaj", rekao je nakon utakmice Jokić.

Bez obzira na to, Denver je savladao ove sezone dobri Washinton 113:107. Monte Morris je dodao 22 poena za Denver. Davis Bertans je s 21 poenom bio prvo ime Wizzardsa.

Video: Washington Wizards vs. Denver Nuggets Full Game Highlights

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Indiana i Golden State. Domaćin je vodio većinu vremena, no Warriorsi su u završnim sekundama osigurali pobjedu. Za goste je Steph Curry ubacio 26 koševa, uz šest skokova i šest asistencija, kod Pacersa je Sabonis skupio 30 poena i 11 skokova. Curry je ubacio pet trica, te su mu ostale još dvije kako bi srušio Allenov rekord od 2973 trice tijekom 18-godišnje karijere.

Clippersi su pronašli formu, upisali su i četvrtu pobjedu u nizu, i to protiv Phoenixa koji drži drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji. U redovima domaćina Ivica Zubac postigao je osam koševa, imao pet skokova i jednu asistenciju.

Rezultati:
Indiana Pacers – Golden State Warriors 100:102
Toronto Raptors – Sacramento Kings 124:101
Atlanta Hawks – Houston Rockets 126:132
Boston Celtics – Milwaukee Bucks 117:103
Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 126:91
Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 120:96
Denver Nuggets – Washington Wizards 113:107
Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 111:95
Cleveland Cavaliers – Miami Heat 105:94

Kopirati
Drag cursor here to close