prva sezona u prvoj ligi

Student doveo američko pojačanje

Sport / Košarka | 26. 08. 2015. u 10:33 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 24. kolovoza s pripremama za novu sezonu počeli su košarkaši mostarskog Studenta. Studentski košarkaški klub Student prvi put će u svojoj kratkoj povijesti nastupiti u najjačem rangu bosanskohercegovačke košarke.

To pravo Student je izborio osvojivši naslov prvaka u ligi Herceg Bosne prošle sezone i od 10. listopada, kada bi trebala početi nova sezona, prvi put će nastupiti u Prvoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine.

Prvi trening s igračima u ponedjeljak je vodio trenerski dvojac iz prošle sezone – Boris Džidić i Samir Lerić. Na treningu je bilo 13 igrača, od čega 10 iz sastava koji je izborio prvu ligu, te trojica koji treniraju sa studentima dok ne pronađu novi angažman.

Student je dobio i dvojicu pojačanja. U Mostar je iz Tuzle došao Dejan Marković, 23-godišnji playmaker koji je prošle sezone igrao u Slobodi iz Tuzle i koji je ranije nosio dres čitlučkog Brotnja.

Pored njega pojačanje bi trebao predstavljati i Mason Jones, dojučerašnji student Arizona Christian Universityja. Jonesu je ovo prvi dodir s europskom košarkom, a zanimljivo njegov brat Marcel prije nekoliko godina igrao je u Mostaru kao košarkaš Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close