Subota, 20 sati

Stopostotni Zrinjski čeka Čelik: "Ovo će biti najteža utakmica sezone"

Nepobjedivost Zrinjskog u ovoj sezoni u subotu će biti na velikoj kušnji.
Sport / Košarka | 04. 12. 2020. u 13:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostar stiže zenički Čelik, radi se o povratniku u ligu, ali i ekipi koja ima samo pobjedu manje od Zrinjskog. Doduše, Zeničani su igrali više utakmica (4-3) nego Zrinjski (5-0), jer njih je korona zasad zaobišla.

"Ovo će biti daleko najteža i najzahtjevnija utakmica dosad. Čelik je jako dobra ekipa, atletski vrlo sposobna, disciplinirana u napadu, agresivna u obrani i trener Josip Pandža ih odlično vodi. Za razliku od nas nisu prekidali trenažni proces, a uz to imali su više dana za pripremu od nas, jer su bili slobodni. Ipak, znamo koji grb nosimo, ovo je ipak klub koji je ne tako davno bio prvak, i ulazimo u utakmicu sa željom da pobijedimo",kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić.

Čelik u svojim redovima ima najboljeg igrača lige Milivoja Božovića, prvog strijelca (24 poena) i prvog skakača (14 skokova) u ligi.

"Božović je njihov najvažniji igrač, sve se vrti oko njega, dosta je nezgodan za čuvanje jer šutira izvana i širi reket. On može stvoriti najviše problema, ali i ostali igrači, Dedić, Delalić, Ćurevac… mogu biti jako nezgodni. U svakom slučaju, čeka nas vrlo teška utakmica", dodao je Nikolić.

Zrinjski je nakon pauze jer su svi bili u izolaciji dobio obje utakmice na strani i to mu je dalo dosta samopouzdanja.

"Čeka nas fizički jako zahtjevna utakmica. Moramo ispoštovati dogovor, zatvoriti njihov skok u napadu, gdje su vrlo jaki. Nikome ne priznajemo da je favorit, pogotovo ne u našoj dvorani", istaknuo je mladi košarkaš Zrinjskog Ivan Zlomislić.

Susret Zrinjskog i Čelika igra se u subotu u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close