Bruka i sramota

Srpski klubovi: Ne zna se tko je jadniji Savez ili Široki

Završnica košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine najsramotniji je događaj od osnutka zajedničke lige.
Sport / Košarka | 06. 06. 2021. u 16:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istu večer kada su Zadar i Split u lijepo popunjenoj zadarskoj dvorani igrali majstoricu finala prvenstva Hrvatske, par stotina kilometara dalje u Širokom Brijegu košarkaši Širokog podignuli su pehar za prvaka, bez da su se za njega borili.

Završnica sezone u domaćem prvenstvu bila je uistinu sramotna. Ne pojavivši se na završnom turniru ekipe Sparsa, Borca i Igokee udarile su šamar domaćem sportu, a Košarkaški savez BiH, ako drži do sebe, mora ih se kazniti.

No, kako to obično biva, kod nas je napad najbolja obrana, pa su se iz dva kluba, Borca i Igokee, obrušili na KS BiH i Amera Čolana, glavnog tajnika koji je Širokom uručio pehar.

"Tako nam je kad jedan čovjek odlučuje i mešetari, a to je Amer Čolan. On je nevjerojatan. Nemoguće je funkcionirati ovako kako Savez radi, nešto će se morati u korijenu promijeniti i netko će morati snositi posljedice", kaže predsjednik KK Borac Milan Đajić, prenose Nezavisne novine.

"Mi smo uvučeni u cijelu priču. Prvih šest mjeseci nismo znali kakav je sistem takmičenja. Na kraju, jedan dan dobijamo da idemo u Laktaše, drugi da i mi možemo organizirati turnir, treći da idemo u Široki, što je krajnje neozbiljno od jedne takve institucije. Mi smo kao klub bili najkorektniji, izmiri smo sve obaveze na vrijeme, kao što smo odigrali sve utakmice na vrijeme i to u uslovima kada se do kraja nije znao format naatjecanja. Mi smo bili spremni igrati Final Four, ali neozbiljno je da Amer Čolan obavještava putem viber grupa i mi se u svemu tome nismo snašli", tvrdi Đajić.

Komentar na neslavan završetak sezone dao je i Dragan Bajić, trener Igokee, koja je Ligu 6 okončala sa savršenim omjerom od 10-0. Na kraju je prvakom proglašen Široki, koji je imao samo tri pobjede.

"Što normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju? Ne znam tko je jadniji ispao, da li generalni tajnik, da li komesar lige ili Široki, koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehar. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi, počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju, čiji sam izbornik", istaknuo je Bajić, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close