Juniorska Euroliga

Sparsi svladali Cedevitu za finale kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige

Sport / Košarka | 28. 02. 2016. u 15:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Omladiskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva plasirali su se u finale kvalifikacijskog turnira juniorske Eurolige koji se održava u Beogradu.

Sparsi su u drugom današnjem polufinalnom meču nadigrali zagrebačku Cedevitu rezultatom 104:77.

Prva četvrtina utakmice pripala je Sparsima, koji je u jednom trenutku imao devet poena razlike. Međutim, Cedevita predvođena talentiranim bh. reprezentativcem Džananom Musom je održavala je rezultatski priključak, te je prva četvrtina završena rezultatom 25:20 u korist Sparsa.

Početak druge četvrtine pripao je Zagrepčanima koji uspjevaju stići prednost Sparsa na poen razlike (27:26), ali izabranici Marka Trbića od tog trenutka preuzimaju stvari u svoje ruke i postupno grade nedostižnu prednost. Poluvrijeme je završilo prednošću Sparsa od 50:39.

Nastavak utakmice donio je još bolju igru bh. tima, koji na krilima Alekse Stepanovića, Sandra Antunovića i Sanija Čampare do kraja treće četvrtine postavljaju visokih 18 poena razlike (77:59). Ni posljednja četvrtina nije donijela bolju igru Cedevite, što su Sparsi iskoristili da mirno privedu meč kraju.

U ekipi Sparsa najefikasniji je bio Aleksa Stepanović s 35 poena i 14 skokova, Antunović je dodao 24 poena i 13 skokova, a Čampara 13 poena i sedam asistencija. Kod Cedevite Džanan Musa je postigao za njega skromnih 13 poena, uz četiri skoka i devet asistencija.

U finalu turnira Eurolige Sparsi će večeras od 21 sati igrati protiv Crvene zvezde, koja je u drugom polufinalnom susretu nadigrala Partizan rezultatom 107:69.

Kopirati
Drag cursor here to close