Sport se vraća

Španjolsko košarkaško prvenstvo moglo bi se nastaviti doigravanjem

Još uvijek se čeka dopuštenje ministarstva zdravstva koje će donijeti odluku o eventualnom nastavku prvenstva.
Sport / Košarka | 20. 04. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi prve španjolske košarkaške lige dogovorili su se u ponedjeljak kako će prvenstvo prekinuto izbijanjem pandemije koronavirusa pokušati završiti odigravanjem završnog turnira sa 12 momčadi.

Videovezom su se sastali predstavnici 18 klubova te postigli sporazum o odigravanju "playoffa" kada to bude moguće. Na njemu bi sudjelovalo 12 najbolje plasiranih momčadi koje bi bile podijeljene u dvije skupine sa po šest klubova, a dva najbolja izborila bi nastup u polufinalu.

Za domaćinstvo tog "playoffa" ponudili su se Kanarski otoci i Andora, dva teritorija s osjetno manjim brojem zaraženih koronavirusom. Odluka o domaćinu još uvijek nije donesena, kao niti termin odigravanja tog turnria. Još uvijek se čeka dopuštenje ministarstva zdravstva koje će donijeti odluku o eventualnom nastavku prvenstva.

Preostalih šest klubova iz prve lige ne bi nastavilo s natjecanjem, ali ne bi niti ispali u drugu ligu. Razmatra se mogućnost da dvije posljednje momčadi, madridski Estudiantes i Fuenlabrada, zadrže prvoligaški status. Njima bi se iduće sezone pridružila dva najbolja kluba druge lige pa bi prva liga imala 20 momčadi umjesto sadašnjih 18.

Španjolsko prvenstvo prekinuto je 14. ožujka kada je proglašeno izvanredno stanje. Igrači se od tada nalaze u svojim stanovima i kućama gdje individualno vježbaju. Nakon 23 odigrana kola vodeća je Barcelona s kapetanom Antom Tomićem ispred Real Madrida i trećeplasirane Zaragoze.

U Španjolskoj je u ponedjeljak bilo više od 200.000 inficiranih stanovnika koronavirusom, a više oboljelih imaju samo Sjedinjene Države.

Kopirati
Drag cursor here to close