Nevjerojatne stvari

Šou program: Samo Široki želi da se sezona odigra do kraja!

Pet klubova (Igokea, Borac, Čelik, Spars i Leotar) žele da se sezona prekine jer im se više ne igra ili im odgovara postojeće stanje.
Sport / Košarka | 03. 06. 2021. u 15:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas bi se trebale odigrati posljednje utakmice košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, a onda se za vikend trebao održati završni turnir lige u Laktašima.

Namjerno kažemo "trebao bi", jer pet od šest sudionika Lige za prvaka ne želi održavanje turnira! Naime, pet ekipa zatražilo je od Košarkaškog saveza da se liga ne završi, odnosno da ne bude Final Foura, nego da se prihvati plasman nakon Lige za prvaka.
 
Jedini koji to ne želi, odnosno koji želi okončati sezonu je HKK Široki. 
 
Kao glavni razlog otkazivanja klubovi su naveli premorenost igrača zbog prenatrpanog rasporeda odigravanja utakmica, pa je OKK Spars, primjerice, odigrao osam utakmica u 10 dana.
 
"Kako sada stvari stoje Final Four  neće biti igran, jer je pet ekipa poslalo dopis komesaru natjecanja u kojem traže prekid, jer ne žele igrati zbog preoterećenosti rasporeda. Svi oni, osim Širokog, traže da plasman na tabeli poslije desetog kola bude uzet kao konačan te da na osnovu njega bude proglašen prvak, kao i sudionici regionalnih i međunarodnih natjecanja. Ipak, konačnu odluku donijet će Upravni odbor KS BiH, koji jedini ima te ingerencije, a ne generalni tajnik ili netko treći tko vrši pritisak", rekao je član UO KS BiH Siniša Kovačević.  
 
I dok pet ekipa (Igokea, Borac, Leotar, Čelik i Spars) ima isti stav, mišljenje čelnika ekipe iz Širokog Brijega je suprotno. Širokobrijažani žele da se sezona završi kako je to predviđeno i kako se i radi u normalnim državama, mada zaboravljaju da je BiH sve samo ne normalna država.
 
 
Naravno i Široki "gura" svoj interes, jer samo kroz eventualnu utakmicu za treće mjesto, koja je predviđena na završnom turniru, mogu se domoći ABA 2 lige. Međutim, na njihovoj strani je i zdrava logika, jer ako se prvenstvo prekida kad kome odgovara, onda se postavlja pitanje - zašto se uopće igra?
 

 
Kopirati
Drag cursor here to close