čitava petorka out

Skupo plaćena pobjeda: Zrinjski ostao bez Princa

Sport / Košarka | 05. 02. 2016. u 08:14 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobijedivši Student (78:70) u gradskom derbiju prošle nedjelje košarkaši Zrinjskog osvojili su izuzetno važna dva boda koja će vrlo vjerojatno prenijeti i u Ligu za ostanak u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

No, tu pobjedu su skupo, vrlo skupo platili. Naime, skoro cijela početna petorka Zrinjskog sada je izvan stroja. Od čitave petorke samo se uspio oporaviti Ljubo Šamadan, a i dalje su izvan stroja centar Nemanja Bezbradica, krilni igrač Ali Demić, šuter Kevin Brown i playmaker Vedran Princ.

Stanje ovog potonjeg najveći je udarac za Zrinjski, jer je iskusnom 33-godišnjem Princu puknuo list i zbog te ozljede morat će pauzirati barem mjesec dana.

To je nemjerljiv hendikep za mostarsku momčad, jer je Princ najbolji strijelac, asistent i neosporni lider momčadi.

''U ovih mjesec dana koliko ćemo biti bez Princa imamo jako težak raspored. Bojim se da nije samo on otpao, tek treba vidjeti što će biti s Brownom i ostalima. Imamo na treningu pet do šest igrača, a jedino što nam ostaje je pokušati nekako odigrati ove četiri utakmice s onim što imamo'', kaže trener Zrinjskog Senad Muminović.

Zrinjski će do kraja Lige 12 gostovati u Bijeljini i Višegradu, ekipama s kojima se bori za ostanak, a u Mostar mu dolaze Spars i Leotar, ekipe koje će igrati Ligu za prvaka.

''Iz lige će izravno ispasti jedna ekipa. Imamo dvije pobjede više od Radnika i Varde, ali sve je otvoreno do kraja'', dodao je Muminović.

Kopirati
Drag cursor here to close