Druga ABA liga

Široki ide po play-off, Sloboda ih želi iznenaditi na Pecari

Širokobriježane bi pobjeda vratila na četvrto mjesto koje vodi u play-off regionalne lige dok će predzadnji Tuzlaci pokušati iznenaditi prvaka BiH kako bi se otrgnuli s dna ljestvice.
Sport / Košarka | 23. 01. 2020. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Široki u četvrtak od 18:00 sati na Pecari igra važnu utakmicu protiv tuzlanske Slobode u okviru 17. kola Druge ABA lige.

Širokobriježane bi pobjeda vratila na četvrto mjesto koje vodi u play-off regionalne lige dok će predzadnji Tuzlaci pokušati iznenaditi prvaka BiH kako bi se otrgnuli s dna ljestvice.

''Ovo nam je treća međusobna utakmica sa Slobodom. Međutim, svaka je reklo bi se priča za sebe. Sloboda je u evidentnom podizanju forme. Igraju puno brže i bolje, napravili su doselekciju momčadi dolaskom trenera Mulaomerovića. Sigurno je da nas očekuje jedna zahtjevna utakmica. Igramo na svom terenu pred našim navijačima i očekujem kvalitetnu igru svoje momčadi'', kazao je u najavi utakmice trener Širokog Hrvoje Vlašić.

Foto: Bljesak.info / Hrvoje Vlašić

''Dolazi nam ekipa Slobode koju dobro poznajemo. Podigli su dosta svoju formu u posljednje vrijeme. Kao i uvijek očekuje nas teška utakmica. Nadam se da ćemo uz našu prepoznatljivu agresivnu igru doći do jako važne pobjede u borbi za vrh Druge ABA lige. Pozivam publiku da nas dođe podržati u što većem broju'', izjavio je košarkaš Širokog Dario Drežnjak.

Iz HKK Široki su pozvali navijače na fer i koretno navijanje, a prijenos utakmice je na Areni Sport.

Trener Slobode Damir Mulaomerović kaže da je Široki favorit u ovom susretu. Međutim, od dosadašnjih pet pobjeda tuzlanske momčadi jedna je ostvarena upravo u Mejdanu protiv Širokog pa tinja nada da se uspjeh može ponoviti i na Pecari.

Foto: Darko Zabuš  / Damir Mulaomerović

''Čeka nas teško gostovanje, veoma kvalitetna momčad Širokog igra na svom terenu i izlazi iz dva poraza. Nama je bitna utakmica i pokušat ćemo iznenaditi protivnika i odnijeti pobjedu, ali oni su favorit u ovom susretu'', smatra Mulaomerović.

Igrač Slobode Vladimir Tomašević smatra da njegovim suigračima ne treba veća motivacija od činjenice da igraju protiv momčadi koja je nakon 16 kola u samom vrhu ljestvice.

Foto: Darko Zabuš  / Vladimir Tomašević

''Znamo dobro sve njihove igrače i odakle nam prijeti najveća opasnost. Trudom i zalaganjem pokušat ćemo da defanzivnoj razini buti što bolji i zaustaviti odličan napadački repertoar Širokog. Tu ćemo tražiti svoju priliku za pobjedu'', zaključio je Tomašević

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close