Debitantice u najvišem rangu

Sezona iz snova: "Daleko smo najmlađe u ligi, ali smo pokazale da pripadamo eliti"

U svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi, ekipa ŽKK Zrinjski 2010, bilježi rezultate bolje i od onih najoptimističnijih očekivanja.
Sport / Košarka | 30. 03. 2023. u 12:33 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Nikoline Pandže ušla je u sezonu bez nekih velikih ambicija. Ekipa sastavljena isključivo od domaćih cura, od kojih je većina još uvijek može igrati juniorske, čak i kadetske utakmice, imala je jedini zadatak skupljati iskustvo.

Međutim, nakon što su u nekim utakmicama protiv najjačih bosanskohercegovačkih ekipa pokazale da se mogu nositi i protiv njih, stekle su samopouzdanje a s tim su došli i rezultati.

ŽKK Zrinjski 2010 nanizao je tri pobjede u zadnja tri kola, a s ukupnim omjerom 6-111 u sigurnoj je zoni i blizu sredine ljestvice, što je rezultat koji je bolji i od najoptimističnijih predviđanja.

“U debitantskoj sezoni možemo biti već sada prezadovoljni napravljenim. Uspješno smo se prilagodili svim izazovima koje nam je donijelo natjecanje u najvišem rangu ženske košarke, uključujući jake i teške utakmice, kontinuitet utakmica, duga putovanja i usklađivanje svega navedenog sa školskim obavezama”, kaže trenerica, ujedno i predsjednica kluba Nikolina Pandža, koja nastavlja:

“Pokazali smo hrabrost, upornost, ustrajnost ali i kvalitetu, a rezultat toga je ovih dosadašnjih šest pobjeda. Ako uzmemo u obzir da smo daleko najmlađi i najneiskusniji u Prvenstvu BiH, ekipa je ipak demonstrirala zavidnu taktičku inteligenciju, koheziju i timski duh, što su ključni elementi uspješnosti u bilo kojem sportu”, dodala je.

Vjerojatno ključna pobjeda u sezoni bila je ona na parketu bivšeg prvaka BiH Mladog Krajišnika (67:61) koja je potvrdila da im je mjesto u društvu najboljih. Nakon nje došla je pobjeda nad Lavovima iz Brčkog te ova posljednja, dramatična u produžetku u Trebinju. 

“Utakmica u Trebinju je bila izuzetno napeta, odigrana na visokom energetskom nivou. Međutim, mi smo pokazali izvrsnu izdržljivost i koncentraciju, što nas je dovelo do zaslužene pobjede”, istaknula je Nikolina Pandža.

U ovom kolu njene košarkašice bit će domaćini, ekipi tuzlanskog Jedinstvo Dženexa. Bit će ovo idealna prilika da povežu i četvrtu pobjedu, jer bi i dvorana na Bijelome brijegu mogla biti prilično popunjena.

“Ne opuštamo se, već naprotiv - još jače radimo kako bismo stvorili priliku za četvrtu pobjedu u nizu. Već u petak dočekujemo ekipu ŽKK Jedinstva iz Tuzle, koja nas je pobijedila u prvom dijelu prvenstva. Znamo da će biti teška utakmica. Ono što je za nas jako bitno jeste da smo cijeli tjedan jako dobro radili, da je atmosfera na treningu odlična te da smo u punom sastavu”, zaključila je Nikolina Pandža.

Utakmica između ŽKK Zrinjski 2010 i KK Jedinstvo Dženex igra se u petak u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close