NBA

Šesterostruki All-Star u Celticsima

Celticsi trebaju pomoć na visokim pozicijama zbog ozljeda startnog centra Roberta Williamsa i talijanskog šutera Danila Gallinarija.
Sport / Košarka | 30. 09. 2022. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesterostruki All-Star i nekad najspektakularniji igrač NBA lige Blake Griffin potpisao je jednogodišnji ugovor s Boston Celticsima, javlja ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Griffin je bio najzvučniji preostali slobodni igrač na tržištu nakon što mu je istekao ugovor s Brooklyn Netsima.

Celticsi trebaju pomoć na visokim pozicijama zbog ozljeda startnog centra Roberta Williamsa i talijanskog šutera Danila Gallinarija, pa su je potražili u pomalo zaboravljenom nekadašnjem superstaru, čiju su karijeru znatno pokvarile ozljede. Prošle sezone u Netsima u 56 utakmica postizao je tek 6.4 poena i 4.1 skok za 17 minuta igre.

Griffin je u mlađim danima bio nevjerojatno atletični letač i najatraktivniji zakucavač u profesionalnoj košarci te je s Chrisom Paulom LA Clippersima priskrbio nadimak Lob City zbog čestih alley-oop akcija. Ali 2015. počeo je nizati ozljede, a od 2018. igrao je u Detroitu i toliko se srozao da su mu u ožujku 2021. raskinuli ugovor.

Od tada je igrao u Netsima, ali u dva pokušaja ni u smanjenoj ulozi nije im uspio pomoći u borbi za naslov prvaka. Od 1. srpnja je bio bez ugovora, a Celticsi su mu omogućili da s 33 godine produlji NBA karijeru i na 14. sezonu. U prvih 13 je u 724 utakmice imao prosjeke od 19.8 poena i 8.2 skoka, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close