Košarka

Sejo Bukva potvrdio dolazak Muse i Nurkića u reprezentaciju

Reprezentacija BiH okupit će se 30. kolovoza u Sarajevu.
Sport / Košarka | 23. 08. 2018. u 16:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva izjavio je danas u Sarajevu da imaju potvrdu dolaska Džanana Muse i Jusufa Nurkića na okupljanje reprezentacije u rujnu. 

''Prema NBA pravilima oni ne mogu nastupiti za reprezentaciju dok se ne uplati osiguranje, a osiguranje je zavisno od veličine ugovora. Znamo da je ugovor Jusufa Nurkića 48 milijuna i zamislite koliko je to osiguranje'', kazao je Bukva. 

Istaknuo je da postoji dobra volja, da svi žele, te je najavio spektakl u Skenderiji i  punu dvoranu. 

''Ne možemo dozvoliti da se obrukamo, da ne dođu ta dva igrača, koji imaju volju i želju, dolaze na pripreme i žele da pomognu ovoj mladosti. Ali Savez nema sredstava'', istaknuo je Bukva. 

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta i Vladi Kantona Sarajevo koje će pomoći da ova dva igrača zaigraju u kvalifikacijama.  

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je danas kazao da će to ministarstvo osigurati da Nurkić i Musa dođu na pripreme i zaigraju u nastupajućim susretima. 

''Ne možete dopustiti da nema financijskih sredstava, da ljudi ne mogu doći. Ne mogu da shvatim da nekome nije u interesu da dva naša najveća košarkaša, jedni od najvećih, ne igraju utakmice zbog financijskih sredstava. To je sramotno'', smatra ministar Kurić.   

Ponovio je da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo osigurati novac "da ta dva igrača vidimo u reprezentaciji na sljedećim utakmicama". 

Reprezentacija BiH okupit će se 30. kolovoza u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close