NBA

Schroeder u Lakersima

Schroeder je prošle sezone ulazeći s klupe postizao 18.9 koševa, 4.0 asistencije te 3.6 skokova te je bio drugi u izboru za najboljeg šestog igrača lige.
Sport / Košarka | 19. 11. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nizu razmjena igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu obavljenih vezano uz "draft", ističe se onaj u kojemu su aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi u svoje redove doveli odlično njemačkog braniča Dennisa Schroedera, dosadašnjeg člana Oklahoma City Thundera.

Schroeder je prošle sezone ulazeći s klupe postizao 18.9 koševa, 4.0 asistencije te 3.6 skokova te je bio drugi u izboru za najboljeg šestog igrača lige.

U zamjenu za Schroedera Lakersi su u Oklahomu poslali Dannyja Greena i svoj izbor prvog kruga "drafta", koji se nalazio na 28. poziciji.

Green nije dugo ostao član Thundera jer je zajedno s Terranceom Fergusonom poslan u Philadelphia 76-erse u zamjenu za Ala Horforda, Vasilija Micića i 34. izbor.

Također, momčad iz Oklahoma Cityja napravila je razmjenu i s Minnesota Timberwolvesima kojima je ustupila Španjolca Rickyja Rubija te 25. i 28. izbor "drafta" za 17. izbor "drafta", a na toj je poziciji onda izabrala srpsko krilo Alekseja Pokuševskog.

Razmjenu igača obavili su i Milwaukee Bucksi s New Orleans Pelicansima te Dallas Mavericksi s Philadelphia 76-ersima. Tako je novi član Bucksa postao Jrue Holiday, dok su u New Orleans stigli Eric Bledsoe i George Hill. Usto su Pelicansi dobili 24., a Bucksi 60. izbor na ovogodišnjem "draftu".

Novi član Dallasa postao je Josh Richardson, dok je u Philadelphiju preselio Seth Curry, zet novog glavnog trenera Sixersa Doca Riversa, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close