uo ks-bih

Savez bez dogovora oko izbornika, ultimatum Igokei

Sport / Košarka | 18. 04. 2016. u 20:47 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubravko Barbarić predložen je za novog glavnog tajnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) danas na sjednici Upravnog odbora krovne košarkaške kuće BiH.

Potvrda o njegovom imenovanju trebala bi biti potvrđena na sjednici Skupštine KSBiH 26. travnja, a Barbarić će na toj poziciji zamijeniti Haruna Mahmutovića koji je podnio ostavku.

Članovi UO-a nisu se uspjeli usuglasiti o imenovanju izbornika ''A'' reprezentacije. Odluka je odgođena za sedam dana kada je na rasporedu novi sastanak UO-a. Kandidati za tu poziciju su trener Cibone Damir Mulaomerović i trener Igokee Dragan Bajić od kojih će Savez u međuvremenu tražiti da dostave financijske zahtjeve.

UO je donio odluku da Košarkaški klub Igokea mora do sutra do 14.00 sati pismeno povuče sporazum potpisan s ABA ligom i na taj način odluči u korist reprezentacije BiH kojoj u suprotnom prijeti suspenzija FIBA-e.

Naime, FIBA Europe je krajem prošlog tedna odlučila suspendirati 14 nacionalnih saveza, među kojima i KSBiH, jer su neki klubovi odlučili potpisati ugovor s Euroligom

Savez će konačnu odluku proslijediti FIBI 20. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close