Ugovor sa španjolskim prvoligašem

Roko Prkačin otišao iz Cibone

Krilni centar Prkačin bio je kapetan Cibone te je posljednji u nizu igrača koji su napustili zagrebački klub suočen s financijskim problemima.
Sport / Košarka | 20. 07. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:EPA / Roko Prkačin otišao iz Cibone

Hrvatski košarkaš Roko Prkačin (19) otišao je iz hrvatskog prvaka Cibone i potpisao ugovor s novim španjolskim prvoligašem Gironom, izvijestio je njegov novi klub u srijedu.

Krilni centar Prkačin bio je kapetan Cibone te je posljednji u nizu igrača koji su napustili zagrebački klub suočen s financijskim problemima.

"Zadovoljan sam što sam potpisao za klub velike košarkaške kulture i dobrog ambijenta. Čuo sam lijepe stvari o gradu. Uvjeren sam da ćemo igrati dobru košarku i ostvariti dobre rezultate", izjavio je Prkačin za internetsku stranicu Girone.

Girona je grad u Kataloniji, a ove sezone će imati debutantski nastup u prvoj španjolskoj ligi.

Klub je odbio reći na koliko sezona je Prkačin potpisao ugovor.

"Politika kluba je da ne otkrivamo na koliko godina potpisuju igrači", rekao je klupski glasnogovornik Pau de Castro za Hinu. Ostali španjolski prvoligaši ne skrivaju taj podatak, prenosi Hina.

Gironin sportski direktor Jordi Pla i Comas rekao je u priopćenju: "Roko je talentirani igrač spektakularnog kapaciteta. On je igrač enormnog potencijala, a unatoč svojoj dobi pokazao je da je sposoban natjecati se na najvišoj razini".

Prkačin, koji je dosad nastupao za Rudeš i Cibonu, četvrti je novi igrač u redovima Girone. Prije njega su došli "Quino" Colom, "Pato" Garino i Pol Figueras, a ugovor je produžio Jaume Sorolla.

Vlasnik i predsjednik Girone je Marc Gasol, 37-godišnji bivši NBA igrač. On je od studenog 2021. i igrač Girone.

Prkačin nije jedini igrač Cibone koji je ljetos otišao u Španjolsku. Toni Nakić (23), koji je bio proglašen najboljim (MVP) igračem finala prvenstva Hrvatske, prešao je prije dva tjedna u prvoligaša Rio Breogan čiji je trener Veljko Mršić, bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close