Rodman: Kako sam ubio starog Dennisa
Dennis Rodman "Bad as I Wanna be".

Rodman: Kako sam ubio starog Dennisa

Sport / Košarka | 14. 04. 2020. u 08:43 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tom trenutku je imao dva prstena prvaka. Na putu je bila druga uzastopna titula najboljeg skakača lige. Igrao je dva All Stara i dva puta bio biran za najboljeg obrambenog igrač i bio na kraju sedme sezone u Pistonsima. Pistonsima koji su u tom trenutku bili jako nisko, barem gledajući iz ugla njihovih navijača, jer ipak nisu igrali doigravanje.

Video: DENNIS RODMAN THE WORM

Negdje u ovo doba tamo 1993. godine Crv je sjedio u svom kamionetu, slušao Pearl Jam i  razmišljao o samo jednom. Kako priču završiti. Bio je pred zidom, gotov, uništen. Kao čovjek za kojeg nema sutra.

''Gledajući izvana imao sam sve što se može poželjeti, unutra sam bio prazan. Ništa'', godinama kasnije napisat će Dennis Rodman u svojoj knjizi "Bad as I Wanna be".

Razmišljao je o najgorem

Travanjska noć u kojoj je Dennis jednostavno "prelomio". Noć nakon kojeg je postao nešto što je do tog trenutka bio ali na ''kvadrat''. Jer kasnije će Rodman s Bullsima uzeti još tri naslova, postati dvostruko bolji igrač, dvostruko luđi.

''Te noći sam napisao pismo svom prijatelju Sheldonu Steeleu, u kojem sam objasnio svoje osjećaje u tom trenutku. Pisao sam kako nisam siguran da ću moći nastaviti putem kojim sam išao do tada. Donekle je to bila osobna poruka, ali nisam mislio da je ustvari oproštajno pismo'', nastavlja Rodman svoje podsjećanje.

Puška je bila na sjedištu

Nakon što je ostavio pismo, Dennis se odvezao do dvorane, teretane koju je znao koristiti u kasnim noćnim ili ako hoćete ranim jutarnjim satima. Odlučio je u teretani raditi do iznemoglosti, nadajući se kako će "bol" nestati. Bol i tugu koja ga je uništavala.

''Uz glazbu sam razmišljao o tome koliko sam toga prošao kroz život. Kakva sranja i koliko mi je život sjeban u tom trenutku. Nakon dva sata sam izašao iz dvorane i otišao do svog kamioneta. Jedino sam ja bio na parkingu, bilo je jako kasno''.

Klinac koji je potekao iz jednog siromašnog predgrađa, koji je nadimak Crv dobio izvijajući tijelo igrajući flipera. Otac ga je ostavio kada je imao tri godine, majka je sama odgajala Dennisa i njegove dvije sestre. Dane i noći je često provodio na ulici, jer jednostavno nije imao kamo. Nakon svega što je prošao, na kraju je ipak završio u NBA ligi, Pistonsima.

Video: Dennis Rodman Fight Highlights

''Ušao sam u kamionet, puška je bila na sjedištu pored. Život koji sam živo promijenio me u nekoga koga ustvari nisam poznavao. To nije bio Dennis kojeg ja znam. Došao sam u situaciju da sebi kažem:  "Ili je ovo kraj", ili ću krenuti na neki drugačiji način, biti svoj. Ja i puška, samo sam trebao povući obarač, predati se i to je to. Moje problemi će nestati'', razmišljao je Rodman te noći.

Ubio starog Dennisa

Nastavio je razmišljati, slagati sliku u svojoj glavi, a onda je prelomio. Uspio je ubiti jednog drugog Dennisa.

''Ubio sam onoga koji je do tada bio tu. Onoga koji je pokušavao biti ono što drugi žele. Moja osobnost je otišla na dvije strane. U tom trenutku sam osjetio nevjerojatno olakšanje. Kao da sam izronio iz vode i udahnuo zrak. I zaspao sam, sve ostalo je ostalo u magli'', završio je svoj opasan rub po hodu Rodman. Nije prešao na krivu stranu, nije povukao obarač.

Video: Dennis RODMAN | FUNNY MOMENTS!

Naravno, u takvoj situaciji, prijatelj Sheldon je odigrao svoju ulogu nakon što je pročitao pismo. Pozvao je policiju i ovi su krenuli u potragu za Rodmanom.

Rodman je pronađen kako spava u svom kamionetu. Lupanjem na staklo uspjeli su ga probuditi. Od tog trenutka to je bio neki novi Denis. Onakav kakav je baš želio biti. I više nego dobar igrač i dovoljno loš koliko je želio biti.

Video: Dennis Rodman
Video: Pearl Jam & Dennis Rodman - Alive (Dallas 1998)
Kopirati
Drag cursor here to close