Svatko svoje interese

Raskol u BiH košarci: Dio klubova uputio ultimatum KS-u BiH!

Prošla sezona u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine nije završena, prekinuta je zbog pandemije, a još nije poznato u kakvom će se formatu igrati nova sezona.
Sport / Košarka | 13. 07. 2020. u 13:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški savez BiH poslao je dopis klubovima da se izjasne o prijedlogu po kojem bi u prvom dijelu sezone ne bi nastupali ABA ligaši, odnosno klubovi iz ABA lige (Igokea) te ABA 2 lige (Široki, Spars, Sloboda) uključili bi se tek u Ligi za prvaka,

 Ovakav prijedlog 'progurali' su ABA 2 ligaši pravdajući ga smanjenjem troškova. Klubovi i jesu u teškim financijskim dubiozama, ali isto tako svi ostali klubovi iz ABA 2 lige uredno će nastupati u nacionalnim prvenstvima.

 Istovremeno, Igokea će sasvim sigurno propustiti prvi dio lige, jer pored ABA lige klub iz Aleksandrovca će nastupati u Fibinoj Ligi prvaka ili Europa kupu.

 O ovom prijedlogu klubovi se moraju izjasniti najkasnije do srijede 15. srpnja, ali doznajemo da su se oni klubovi koji bi igrali prvi dio prvenstva već usuglasili i da ni u kom slučaju ne žele prihvatiti takav prijedlog.

Osam klubova uputilo dopis KS-u BiH u kome se protive ligi bez ABA 2 ligaša i u kojem traže da Mirza Teletović i njegov Savez napokon donesu odluku o formatu natjecanja, kalendaru natjecanja, broju stranaca i zaštićenom godištu. 

Dopis, koji je došao i do portala Bljesak.info, poručuje članovima UO da jasno kažu je li im važnija ABA liga ili liga koju bi KS BiH trebao voditi.

 Klubovi potpisnici pisma (Bratunac, Bosna Sarajevo, Čapljina, Kakanj, Leotar, Mladost, Zrinjski i Promo) traže da KS BiH sve ove odluke donese u ovom tjednu, a ako Savez istraje na tome da se liga igra bez ABA 2 ligaša neki od njih su spremni čak i istupiti i potražiti alternativna rješenja!

 O svemu ovome KS BiH će raspravljati u srijedu u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close