zrinjski vs student

Princ: Žao mi je što više neće biti gradskih derbija

Sport / Košarka | 13. 04. 2016. u 09:27 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaško prvenstvo BiH svake godine sve je slabije i kvaliteta rapidno opada. Stoga svaki, rijetki preostali, vrhunski individualac ‘debelo’ odskače od konkurencije.

Najbolji primjer za takvu tvrdnju je Vedran Princ. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, kao član Cibone i Cedevite igrao je na najvišoj razini, a to u ovakvoj Ligi dolazi do izražaja.

Prošle subote njegov Zrinjski bio je u izgubljenoj situaciji protiv bijeljinskog BN Basketa, no tada je stvar u svoje ruke iskusni Princ i sa pet uzastopnih poena odveo domaće do pobjede. Princ je u toj utakmici imao 24 koša uz čak 14 asistencija, ali je proveo na parketu skoro 40 minuta.

Budući da je Zrinjski već ranije osigurao ostanak očekivalo se da će ga Senad Muminović odmoriti, no trener Zrinjskog je u toj utakmici igrao sa svim starterima.

'Interni dogovor je da ovu Ligu završimo kao prvi. Kad već nismo uspjeli igrati Ligu za prvaka želimo barem ovu Ligu osvojiti, čisto da bude nama zadovoljština. I to je jedini razlog što smo svi puno igrali Iako nismo očekivali onako dobar otpor gostiju, pošto su oni ostali bez izgleda za ostanak i prije te utakmice'', istaknuo je Vedran Princ za Bljesak.info.

Zrinjski ima dobru priliku osvojiti ovu Ligu, odnosno završiti je na 1. mjestu. Naime, u zadnjem kolu večeras Zrinjski igra gradski derbi sa Studentom, momčadi koja je u Ligi za ostanak od devet izgubila osam utakmica.

''Takve utakmice obično su najteže za igrati, ali barem nema pritiska jer rezultatski utakmica nema značaja. I oni će biti rasterećeni, ali favoriti smo i ne bježimo od te uloge. Želimo pokazati da smo s pravom favoriti''.

Zrinjski i Student imali su vrlo turbulentnu sezonu, koja se sretno završila jedino za Zrinjski. Student je bio blizu plasmana u Ligu za prvaka, no u Ligi za ostanak raspao se, rezultatski ali i igrački.

''Žao mi je što ispadaju iz lige. Imali su dobru situaciju i ne znam zašto su se raspali, jer ne znam što se događalo u klubu. Žao mi je i što neće biti gradskih derbija iduće sezone'. Ne znam hoće li biti navijača večeras, jer nema rezultatske draži, ali volio bih da dođu navijači u što većem broju, ako ništa jer je zadnji gradski derbi'.

Vedran Princ već dvije sezone jedan je od najboljih košarkaša lige. Iako je u relativno poznim godinama (33) igrama je pokazao da za njega ima mjesta i u puno jačim momčadima od Zrinjskog.

''Bilo je interesa izvana, ali dobro mi je kući i ne razmišljam o odlasku iz Mostara. Imam ugovor na još jednu sezonu, ali i bez tog ugovora koji me veže nemam namjeru napuštati Mostar. Imam korektan odnos s klubom, tu mi je obitelj, prijatelji…'', zaključio je Vedran Princ za Bljesak.info.

Parovi posljednjeg kola (20 sati)
BH Basket - Građanski
Bošnjak - Sloboda
Student - Zrinjski

1. Zrinjski 19 11 8 +83 30
2. Bošnjak 19 11 8 +26 30
3. Građanski 19 11 8 +4 30
4. Sloboda 19 10 9 +40 29
5. BN Basket 19 7 12 -53 26
6. Student 19 7 12 -99 26


Kopirati
Drag cursor here to close