Zenica

Preminuo bivši košarkaš Kaknja i Čelika Jakub Genjac

Nekadašnji košarkaš i trener Kakanja Jakub Genjac (1966), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica 54. godini života
Sport / Košarka | 26. 03. 2020. u 15:01

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakub Genjac

Nekadašnji košarkaš i trener Kakanja Jakub Genjac (1966.), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica 54. godini života - potvrdio je Feni Samir Lušija, njegov nekadašnji saigrač i prijatelj.

Genjac je igračku karijeru počeo u matičnom Kaknju, nastavio u zeničkom Čeliku, s kojim je 1990. godine izborio prvi i jedini plasman tog kluba u Prvu ligu bivše Jugoslavije. Nakon Čelika, između ostalog, nosio je dres hrvatskih klubova Kvarnera iz Rijeke i Splita. Bio je i trener seniorske ekipe Kaknja, s kojim je izborio plasman u elitni razred bh. košarke, a u zadnje je vrijeme bio trener mlađih uzrasta KK BIG iz Visokog.

''Nažalost, naš je Jakub izgubio bitku s teškom bolešću. U ovom trenutku ne znamo kada će biti dženaza'', kaže Lušija, koji napominje da zbog izvanredne situacije zbog koronavirusa neće biti moguće da posljednjem ispraćaju ovog poznatog sportaša prisustvuju svi koji bi željeli.

Kopirati
Drag cursor here to close