Final Four

Počinje završni turnir: Polufinala važnija od samog finala

Sport / Košarka | 24. 04. 2014. u 13:47 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu se od četvrtka do nedjelje održava Final Four regionalne košarkaške ABA lige. Ovaj turnir je specifičan jer su važniji polufinalni susreti od samog finala. Naime, finalisti ABA lige idu izravno u Euroligu, a sve četiri ekipe koje su izborile turnir imaju te ambicije.

Prvi će na parket košarkaši Cibone koji u današnjem polufinalu u Kombank areni igraju protiv domaćina turnira i najbolje momčadi regularnog dijela Crvene zvezde. Beograđani su prvi dio natjecanja završili na prvom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 22-4, a Cibosi su bili četvrti s omjerom 17-9 i u dvoboj ulaze neopterećeni.

'Crvena zvezda je definitivno favorit, no čekat ćemo njihov kiks i tražiti svoju šansu', izjavio je trener Zagrepčana Slaven Rimac.

U drugom polufinalu u petak se sastaju Cedevita i Partizan. Cedevita je pomalo i oštećena, jer završila je ispred Partizana, no aktualni prvak imat će prednost domaćeg terena.

'Doživljavamo ovu utakmicu kao jako bitnu, ali ne kao život i smrt. Prvak treba ići direktno u Euroligu, a ostatku dati doigravanje, ali s obzirom na kalendar Eurolige koja je s Top 16 napravila jak program, to je jako teško, ali mislim da bi bilo najpravednije', kazao je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Finale je na rasporedu u nedjelju 27. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close