zrinjski gazi

Plemići uhvatili formu: "Dvije do tri pobjede i sigurni"

Sport / Košarka | 29. 03. 2016. u 08:27 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog stigli su u subotu do vrlo lagane (84:59), pete u nizu ukupno, kojom je došao na korak od osiguranja ostanka u ligi.

''Još je rano govoriti o tome jesmo li osigurali ili ne, jer svi su i dalje uključeni, nitko nije otpisan. Međutim, ako trebam dati brojku onda bi nas dvije ili tri pobjede ostavile u ligi. Tri sigurno, a po nekim kombinacijama dvije'', kaže za Bljesak.info trener Zrinjskog Senad Muminović.

U drugoj polovici Lige 12 Zrinjskom je prijetila realna opasnost da i izravno ispadne iz lige. U Ligu za ostanak prenio je samo četiri pobjede, uz BN Basket najmanje. No, uhvatili su formu u najvažnije vrijeme.

''Bilo je potrebno vremena, da se ja naviknem na njih, a oni na mene. Trebao je određeni proces i da nije bilo svih tih ozljeda taj proces završili bi i ranije. S Vukotom Pavićem dobili smo energiju, dobru atmosferu na treninzima koja je pridonijela ovakvoj našoj igri. Igrači pokazuju želju i htijenje, pogotovo u obrani, a obrana nam je donijela ove pobjede'', ističe Muminović.

Zrinjski ostaje u svom Mostaru jer u šestom kolu, na startu drugog dijela Lige za ostanak, Mostarci dočekuju drugoplasirani Bošnjak.

''Počinje drugi dio i treba potvrditi sve ovo dobro što smo dosad napravili. Moramo ovako raditi do kraja, jer čim jednu izgubiš nastaju problemi. Sad će biti malo teže, jer sada smo mi favoriti i svi će rasterećeni kod nas igrati, ali trebamo samo ovako nastaviti'', zaključio je Senad Muminović.

Utakmica protiv Bošnjaka igra se u srijedu u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close