Košarka

Plemići konačno na parketu, Čapljinci na popravnom s Bosnom

Svoju prvu utakmicu ove subote (17 sati) će odigrati košarkaši Zrinjskog koji dočekuju Promo iz Donjeg Vakufa, nakon što su u 1. kolu bili slobodni.
Sport / Košarka | 10. 10. 2020. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nedoumica oko sastava košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, postojeća Liga 13 je ušla u nove probleme startom natjecanja.

Tako je prvo neodigrani meč Mladost – Bosna registriran službenim rezultatom (20:0), a klub iz Sarajeva najavio žalbu na ovu odluku KS-a BiH, da bi potom došla odluka o odgodi još jedne utakmice sastava iz Mrkonjić Grada. Naime iz Bratunca koji im je trebao biti domaćin ovoga vikenda, je stiglo priopćenje prema kojem četiri njihova igrača imaju simptome koronavirusa.

''Obavještavamo javnost da je zbog novonastale situacije u klubu povodom pojave igrača sa simptomima virusa korona utakmica s ekipom Mladosti odgođena do daljnjeg. Igrači Radenko Pilčević, Miloš Pešić, Marko Rikalo i Nikola Petrović su pojavom simptoma odmah upućeni ljekarskim službama zaduženim za Covid 19 i stavljeni u izolaciju. Najbitnije je njihovo zdravlje, a za nastavak i odigravanje utakmica ćemo blagovremeno obavijestiti'', priopćili su Bratunčani.

Svoju prvu utakmicu ove subote (17 sati) će odigrati košarkaši Zrinjskog koji dočekuju Promo iz Donjeg Vakufa, nakon što su u 1. kolu bili slobodni, piše Dnevni list.

''Promo je sastavio iskusnu ekipu, imaju tri američka košarkaša i nekoliko domaćih iskusnih prvoligaških igrača. Dosta su dobro izgledali tu prvu utakmicu s Bratuncem. Mi se ove sezone nećemo previše zamarati našim protivnicima. Gledamo isključivo sebe, svoju igru i kako da napredujemo iz dana u dan. Mislim da je to jedini ispravni put kad je ovako mlada ekipa u pitanju. Nadamo se pozitivnoj reakciji naših igrača i da utakmicu odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti'', rekao je trener Plemića, Neven Nikolić.

Košarkaši Čapljine su u prvenstvo krenuli porazom od Kaknja (70:67), a trener Boris Džidić je bio ljut zbog pristupa njegovih igrača u ovoj utakmici. Priliku za popravi imaju protiv Bosne u Sarajevu (subota, 17 sati) jer domaćini u ovaj meč ulaze bez odrađenih priprema i sa ekipom u procesu sastavljanja.

''Na nama je prvenstveno da se vratimo karakterom. Bosna je protivnik koji se tek skuplja, sigurno neće imati ludu uigranost, ali posjeduju individualnu kvalitetu i veliku želju. Moramo anulirati njihov entuzijazam. Mi nemamo izbora, nego doslovno maksimalno ući u svaku sekundu utakmice'', najavio je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close