ABA liga

Partizanu bodovi protiv Szolnoka bez borbe

Sport / Košarka | 18. 03. 2014. u 14:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica 24. kola regionalne košarkaške ABA lige između Partizana i Szolnoki Olaja neće biti odigrana, te će biti registrirana rezultatom 20-0 u korist srpskog sastava, objavilo je vodstvo lige u utorak.

Utakmica Partizan - Szolnoki trebala je biti igrana u nedjelju, ali je otkazana jer je mađarski sastav morao putovati na treću utakmicu četvrtfinala Eurochallenge kupa u Estoniju protiv Tartu Rocka, koja je na programu u utorak.

Kako nema mogućnosti za odigravanje utakmice prije završetka lige, odnosno prije posljednjeg kola koje je na rasporedu posljednjeg vikenda ovog mjeseca, Partizan je dobio dva boda bez borbe, dok Szolnoki Olaj neće dobiti uobičajeni bod za poraz.

Također, mađarski sastav je kažnjen i novčano, te će morati platiti 5.000 eura.

Ovakvom odlukom vodstva ABA lige, Partizan se bodovno poravnao s Cibonom na trećem mjestu ljestvice, dva kola prije kraja natjecanja oba sastava imaju po 16 pobjeda i osam poraza, pobjedu manje i poraz više ima peta Budućnost koja se s njima bori za prolazak na završni turnir koji su već ranije osigurale Crvena zvezda (20-4) i Cedevita (18-6).

Szolnoki Olaj je 12. sa 31 bodom, jednim više od Širokog i Zadra iako ima dvije pobjede više od ta dva kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close