odgovor iz tuzle

OKK Sloboda: U Mostaru smo razmišljali o povlačenju s terena

Sport / Košarka | 30. 03. 2016. u 13:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na priopćenje iz SKK Student povodom ružnih scena koje su se događale na utakmici između Studenta i Slobode prošlog tjedna, te nakon svega što se poslije događalo, reagirala je i OKK Sloboda.

Priopćenje tuzlanskog kluba donosimo u cijelosti, a sportska redakcija portala Bljesak.info ubuduće više neće objavljivati nijedno priopćenje ili stavove bilo koje strane povodom ovog ružnog događaja koji baca ljagu na sport.

'Omladinski košarkaški klub Sloboda Tuzla sa indignacijom odbacuje mnoštvo netočnih navoda iz priopćenja SKK Student iz Mostara, a u povodu spornih događaja na utakmici u Mostaru, kada je službeni predstavnik OKK Sloboda Tuzla bio izložen verbalnim prijetnjama, zbog čega smo razmišljali da se povučemo iz utakmice, koja je, prije svega, izgubila sportske atribute i postala poligon za izražavanje nekulture i primitivizma, a kasnije i još primitivnijih nacionalističkih strasti.

Nije istina, kako navode iz SKK Student, da nije bilo skandiranja „Hajmo ustaše!“, i to u četvrtom periodu, što je za naše košarkaše jedno veoma neprijatno iskustvo, jer nikada dosad nismo igrali u ambijentu u kome se veličaju i ispoljavaju primitivne nacionalističke strasti.

Također, nije istina da je bilo ikakvog verbalnog sukoba između navijača mostarskog Studenta i predsjednika Slobode, već se radilo o verbalnom nasrtaju i primitivnim psovkama upućenim od strane predsjednika kluba domaćina, gospodina Dragana Mikulića, prema predsjedniku gostujućeg kluba, a ujedno i službenom predstavniku Slobode, gospodinu Aidu Berbiću, što je nečuveno, barem u našoj dugogodišnjoj sportskoj tradiciji i kulturi.

Apsolutno objektivan sud o nemilim događajima dao je komesar Slavenko Babić, iz čijeg se izvještaja točno vide sve neistine u priopćenju SKK Student, kao i činjenica da je grupa navijača uzvikivala izrečene nacionalističke parole.

Ono što je za svaku osudu, jeste pokušaj predsjednika SKK Student da svoje skandalozno i primitivno ponašanje pokrije sportskim kredibilitetom kluba koji zastupa. Također, želimo istaknuti, da košarkaši Studenta nisu ni jednim gestom pokazali nekorektnost, niti su nasjeli na pokušaj gospodina Dragana Mikulića da izazove incidente, pa i fizičke obračune.

Ovim putem upućujemo riječi pohvale velikom dijelu mostarske publike, koja nije nasjela na provokacije jedne manje grupe neodgovornih lica, koji su skandirali nacionalističke parole.

Velike pohvale zaslužuju gospoda Božo Bošnjak i Slavenko Babić, kao i sudačka trojka Šobot, Čavara i Karović, koji su u svojim ponašanjem i zvaničnim zabilješkama poslije utakmice iskazali visok nivo objektivnosti i profesionalizma, a sve u cilju da napokon ISTINA postane javna i dostupna svima', stoji u priopćenju OKK Sloboda.

Kopirati
Drag cursor here to close