Damian Lillard

Nurkić dovodi najveću NBA zvijezdu na bosanske piramide

''Damian sigurno dolazi kod mene, a onda ćemo zajedno i ovamo'', kazao je Nurkić.
Sport / Košarka | 28. 06. 2021. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Nurkić u posjeti bosanskim piramidama

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić sa zaručnicom Eminom Durić posjetio je Bosansku dolinu piramida.

U društvu sa domaćinom dr. Semirom Osmanagićem proveo je skoro cijeli dan u obilasku Kompleksa Ravne, Muzeja Fondacije, tunela Ravne i parka „Ravne 2“, a nakon obilaska bio je prepun pozitivnih utisaka, ali i najavio još jednog izuzetno poznatog gosta.

''Hvala dr. Semiru i Novaku Đokoviću koji me prvi pozvao da dođem na piramide. Čovjek iz susjedne zemlje zvao mene da dođem da ovo vidim, iako sam odavde udaljen svega dva sata vožnje, i jedino mi je žao što nisam ranije došao. Ovo je fascinantno, ništa slično nisam nigdje vidio, iako sam mnogo putovao. Volio bih da svi Bosanci i Hercegovci dođu i molim vas da dođete ovamo, jer je ovo nevjerojatan osjećaj i nezaboravno iskustvo. Sve je jako zanimljivo, od piramida, preko tunela, pa sve do parka koji smo obišli. Očaran sam sa ovim što sam vidio'', izjavio je Nurkić.

Upitan da kaže da li će svoje suigrače i prijatelje iz NBA lige pozvati na dolazak u Bosansku dolinu piramida, Jusuf je otkrio kako sigurno hoće, ali i kako se jedna od zvijezda NBA lige raspitivala za dolazak.

''Tijekom sezone sam imao mnogo pitanja o piramidama, većina je izrazila i želju za dolaskom, a s obzirom na to da znate moj odnos sa Damianom Lillardom definitivno je u planu njegov dolazak ovamo, ako ne ove, onda naredne godine. Damian sigurno dolazi kod mene, a onda ćemo zajedno i ovamo'', kazao je Nurkić.

Osim dr. Osmanagića, gosta je dočekao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je pozdravio Nurkića, zahvalio se na dolasku, a ujedno pojasnio i što turizam, ali i dolazak brojnih poznatih gostiju znači za razvoj Visokog.

Kopirati
Drag cursor here to close