Duga karijera ugrozila zdravlje

Nowitzki: Da sam se povukao dvije godine ranije...

"Da sam se povukao dvije godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih s vremena na vrijeme i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to”, ističe Nijemac.
Sport / Košarka | 20. 07. 2022. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogroman novac, popularnost, rekordi, brojke, ali.. Profesionalizam često ima onu svoju tamnu stranu. Posebno kada su u pitanju ozljede sportaša. Nedovoljan oporavak, "kripljenje" tijekom silnih sezona, sve to nekako kasnije dolazi na naplatu. Čini se i kod legendarnog košarkaša, jednog od najvećih europskih koji su ikada igrali pod NBA koševima, Dirka Nowitzkog.

Dirk Nowitzki izabran je u 1. krugu NBA drafta 1998. od strane Milwaukee Bucksa.Nakon dolaska u Dallas 2007. godine postao je prvi Europljanin s nagradom za najkorisnijeg igrača NBA lige te je u sezoni 2005./06. odveo Maverickse do njihovog prvog NBA finala u povijesti franšize gdje su izgubili u šest utakmica od Miami Heata.S njemačkom reprezentacijom ostvario je brojne uspjehe.

Predvodio ih je do bronce na Svjetskom prvenstvu 2002. u Indianapolisu, gdje je izabran za najkorisnijeg igrača natjecanja i srebra na Europskom prvenstvu 2005. u Srbiji i Crnoj Gori, gdje je također izabran za najkorisnijeg igrača natjecanja.Nowitzki je deseterostruki NBA All-Star te je jedanaest puta biran u All-NBA momčad i jednom je izabran za nakorisnijeg igrača lige.

"Stalno razmišljam i mislim si kako te posljednje dvije godine u NBA ligi nisu bile vrijedne toga. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali momčadi baš i nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao", otkrio je Nowitzki koji je u mirovinu otišao 2019.

Čitavu NBA karijeru proveo je u dresu Dallasa kojeg je 2011. odveo do NBA naslova.

"Da sam se povukao dvije godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih s vremena na vrijeme i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to”, ističe Nijemac.

"Najbolje je što si mogu organizirati vrijeme. Mogu si uzeti mjesec dana odmora i posvetiti poslovima kod kuće sa suprugom. A onda mogu i nekoliko tjedana biti aktivan u svojoj ulozi savjetnika Mavsima. Sada sam svoj šef. Zato sam ljudima u Mavericksima rekao da je to uloga koju želim. Nije me zanimao posao s punim radnim vremenom. Ovako se osjećam ugodno", otkrio je Nowitzki zašto ipak uživa u mirovini.

Kopirati
Drag cursor here to close