Domaće prvenstvo

Novi težak zadatak za Zrinjski: "Borac je slagan za ABA ligu"

Nakon dva uzastopna gostovanja, te dva vezana poraza, košarkaši Zrinjskog ponovno igraju u svojoj dvorani.
Sport / Košarka | 18. 12. 2020. u 12:41 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu u 20 sati domaćini su banjalučkom Borcu, ekipi koja ove sezone nastupa u ABA 2 ligi.

“Borac je vrlo jaka momčad, slagana za ABA ligu. To je ekipa koja je sastavljena od pojedinaca koji imaju veliko iskustvo u višem rangu. Nisu dobro ušli u sezonu, ali pobijedili su u par vezanih utakmica i dolaze u Mostar puni samopouzdanja”, kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić, čija je momčad nakon šest uzastopnih pobjeda doživjela dva poraza prošlog tjedna.

“Ušli smo u težak period i nismo u najoptimalnijem stanju, ali svjesni smo situacije u kojoj smo trenutno. Probat ćemo odigrati na gornjoj granici i nadam se dobroj utakmici”, dodaje Nikolić.

Zbog božićnog malonogometnog turnira u istoj dvorani, HKK Zrinjski obično svake godine u ovo vrijeme ima problema s terminima za trening. Sada ima dovoljno termina, ali mogu trenirati samo prije večeri.

“Problem su mali razmaci između dva treninga, ekipa dobije manje vremena za regeneraciju i to je jedan od razloga što nas je sustigao zamor. Ipak, turnir završava i od idućeg tjedna trebali bi imati bolju situaciju”.

Nikolić kaže kako u njegovoj ekipi nema ozljeda, a i Borac je u punom sastavu.

“Borac je najjači pod koševima. Tu imaju bivšeg igrača Partizana Đumića, imaju i našeg bivšeg igrača, iskusnog Glogovca, a glavni igrač je Nikola Tanasković. Imaju dobrog trenera, koji je vodio i Igokeu. Igraju dobro u oba smjera, jako dobru rotaciju i čeka nas težak posao”, zaključio je Neven Nikolić.

Zrinjski i Borac igraju u subotu u 20 sati u Mostaru, a prijenos se može gledati na YouTubeu i TV Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close