Trener Plemića

Nikolić: Predaja ili prestanak borbe nisu opcija za nas

Zanimljivo je da je Nikolić Zrinjski na samom početku ove godine napustio uz jako dobar rezultat. Sad stiže na puno slabiju poziciju.
Sport / Košarka | 02. 12. 2021. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već poslije uvodne četiri utakmice u okviru košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u mostarskom Zrinjskom su se odlučili za promjenu trenera.

Bila je to rotacija trenera koji su i ranije u nekoliko navrata vodili ekipu, pa je Zorana Glomazića zamijenio Neven Nikolić.

 ''Iskreno i mene je iznenadio poziv uprave da se vratim. Vjerojatno je njihov motiv bio taj što najbolje poznajem ovu ekipu jer 90% tima čine igrači koje sam ja na neki način selektirao u prvi tim i radio s njima 14 mjeseci. Budući da se radi o mom klubu za koji me vežu velike emocije i lijepe uspomene odlučio sam se na povratak u Mostar bez obzira što situacija nije baš najidealnija u ovom trenutku'', kaže Neven Nikolić.

Zanimljivo je da je Nikolić Zrinjski na samom početku ove godine napustio uz jako dobar rezultat. Sad stiže na puno slabiju poziciju.

 ''Mislim da je situacija u momentu mog odlaska bila i više nego dobra. Bili smo drugi na tablici sa omjerom 8-4, ekipa je bila fizički besprijekorno spremna i utrenirana, cijele sezone nismo imali niti jednu jedinu ozljedu, dok je sada situacija dijametralno suprotna. Iskusni igrači su napustili klub, a u njihove tenisice su uskočili naši mladi igrači u koje svi mi u klubu imamo veliko povjerenje. Naravno to je jedan dugotrajni proces koji se ne dešava preko noći i sigurno iziskuje puno rada, ali i strpljenja jer se radi o uvjerljivo najmlađoj ekipi u ligi ne samo ove sezone nego možda i uopće'', dodao je u razgovoru za Dnevni list.

Već je imao priliku voditi tim u prvoj utakmici protiv Mladosti gdje su Mostarci upisali i četvrti ovosezonski poraz (78:77).

 ''Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu protiv Mladosti. Oni su višestruko iskusnija ekipa od nas, imaju veliki budžet za ovu sezonu i sigurno spadaju u sami vrh Premijer lige. Igrali smo s puno energije, agresivnom obranom smo natjerali protivnika na 24 izgubljene lopte, ali nam je za pobjedu ipak nedostajalo malo mirnoće u završnici i možda neka malo pametnija odluka. Uz to smo imali katastrofalan šut sa penala 9/25, što je po meni bio glavni uzrok poraza. Ali način na koji smo igrali i borili se meni kao treneru vraća vjeru da ova ekipa može igrati dobru košarku'', smatra Nikolić.

Zrinjski je mlad tim i pred igračima je sigurno još dosta posla i detalja koje će trebati popravljati kako bi bili konkurentniji.

 ''Na prvom treningu sam rekao igračima da se može odigrati loša utakmica i izgubiti, ali da se nikada ne smije odustati i prestati vjerovati u sebe. Ova ekipa u svakom trenutku mora davati svoj maksimum, kako na treningu tako i na utakmici. Spuštanje glave, predaja ili prestanak borbe nisu opcije i to je moj prvi cilj na kojem ću kao trener inzistirati. A ove tehničko – taktičke stvari ćemo dorađivati na treninzima'', zaključio je Neven Nikolić.

Sljedeći protivnik Zrinjskog je Spars s kojim ekipa igra u subotu od 17 sati u Sarajevu.

 ''Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica u svakom smislu. Sparsi su tim koji je složen za igranje Druge ABA lige. Igraju vrlo brzu i agresivnu košarku u jakom kontaktu, jako dobro trče u leđa. Mi moramo biti puno pametniji u donošenju napadačkih odluka i strpljivom igrom, i sa puno energije, pokušati parirati ipak u ovom trenutku velikom favoritu'', najavio je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close