Ako ne, netko će drugi

Nikolić: Nadam se da ću uspjeti probuditi ekipu iz letargije

''Pokušat ću ovaj tjedan probuditi ekipu iz letargije u koju smo upali. Ako ne uspijem ja, probat će netko drugi i to je to'', kazao je Nikolić.
Sport / Košarka | 28. 12. 2020. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski je u utakmicama prvenstva Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme imao susrete sa domaćim članovima Druge ABA lige, prvo doma uvjerljivo savladao banjalučki Borac (87:69), a potom jednako visoko u subotu poražen od Sparsa u Sarajevu (98:70).

Najbolji u domaćim redovima je bio novi igrač Sparsa, pojačanje Orelik Gediminas sa 24 poena i 4 skoka. Po 15 poena su ubacili Kenan Kamenjaš (uz 6 skokova) i Amar Gegić (7s). Kod Zrinjskog je Ervin Carlbe Lee postigao 14 koševa i 8 asistencija, Tihomir Vranješ je dodao 13 poena, a Sreten Knežević 12 poena i 10 skokova.

''Prije svega čestitke Sparsima na zasluženoj pobjedi. Nakon najbolje utakmice u sezoni protiv Borca, odigrali smo najgoru protiv Sparsa. Bili smo jednako loši i u obrani i u napadu, a i voljni moment je bio ispod svake razine. Nisam uopće uspio motivirati ekipu za ovu utakmicu i moja je odgovornost za ovaj poraz najveća'', bio je samokritičan u izjavi za Dnevni list trener Neven Nikolić.

Njegovo raspoloženje poslije poraza u Sarajevu oslikava i najava zaostale utakmice 6. kola sa Bosnom u Mostaru (srijeda, 17 sati).

''Naša borba se nastavlja već u srijedu u zaostaloj utakmici protiv Bosne u Mostaru. Pokušat ću ovaj tjedan probuditi ekipu iz letargije u koju smo upali. Ako ne uspijem ja, probat će netko drugi i to je to'', kazao je Nikolić.

Zrinjski je sa skorom 7-3 Neven Nikolić dosad vodio vrlo dobro, ekipa je trenutno u povoljnoj poziciji na ljestvici, ali kao i dobar dio ekipa ih očekuje utrka za ostanak jer iz Lige 13 definitivno ispadaju tri kluba. To je sigurno donijelo i dozu više pritiska na klubove, mnogi se pojačavaju, kako je to upravo slučaj sa Sparsima pred minuli meč, a svi se ujedno bore i sa održavanjem u regularnom natjecanju radi problema koje su gotovo sve ekipe imale sa koronavirusom.

Košarkaško prvenstvo u serijama dolazi u probleme sa odgađanjem utakmica radi koronavirusa. Od ranije su opet odgođene utakmice Bratunca, da bi se isto dogodilo po drugi put i Čapljincima. Jedan košarkaš Čapljine je pozitivan na koronavirus, pa je u izolaciju stavljeno još nekoliko igrača i trenera.

Kopirati
Drag cursor here to close