Denver Nuggets

Nestvarna utakmica Nikole Jokića

Nakon što je to radio i u prva dva kruga doigravanja, protiv Minnesote i Phoenixa, Jokić je u prvom meču protiv Lakersa odigrao čudesno čak i za svoje, najviše kriterije.
Sport / Košarka | 17. 05. 2023. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denver Nuggets su domaćom pobjedom 131:126 protiv LA Lakersa otvorili finale Zapada. Nuggetsi su vodili i 20 razlike, a na kraju ih je u drami spasio Nikola Jokić, koji je protiv LeBrona Jamesa odigrao utakmicu za povijest najjače lige.

Ovo je previše čak i za Jokića

Nakon što je to radio i u prva dva kruga doigravanja, protiv Minnesote i Phoenixa, Jokić je u prvom meču protiv Lakersa odigrao čudesno čak i za svoje, najviše kriterije. Već je prvu četvrtinu završio s 12 skokova, u drugoj je ostvario double-double, a već je, kako piše Index.hr, sredinom treće došao do triple-doublea.

Video: Nikola Jokic's 1st Half double-double in Game1

To mu je 12. u play-offu te čak šesti u doigravanju ove sezone. Tako se na vječnoj tablici izjednačio na drugom mjestu s Magicom Johnsonom, koji je ovakav pothvat ostvario 1982. i Draymondom Greenom, koji je to uspio 2019. Ispred Jokića je sada samo Wilt Chamberlain, koji je u play-offu 1967. imao sedam utakmica s ovakvim učinkom.

Izjednačio se s Magicom i LeBronom, ali je i uspio ono što nije nitko prije njega

No, Jokić je zato spektakularnom partijom protiv Lakersa postao rekorder za povijest najjače lige. Zaustavio se na 34 koša, 21 skoku i 14 asistencija. Jokić je tako postao prvi igrač otkako se igra NBA liga s više od jednom utakmicom učinka 30/20/10 u doigravanju.

Video: Nikola Jokic hits insane buzzer beater on Anthony Davis and AD can only laugh Game 1

Ovo mu je i peta utakmica play-offa na kojoj je ostvario triple-double uz 30 postignutih koševa. Tako je postao tek četvrti igrač kojem je to uspjelo. Jokić je briljantnom partijom protiv Lakersa ušao u ekskluzivni klub, u kojem su osim njega još samo Oscar Robertson, Russell Westbrook i LeBron James.

LeBron je odigrao dobro, ali u usporedbi s Jokićem...

LeBronovih 26 poena, 12 skokova i 9 asistencija na kraju izgleda siromašno u usporedbi s učinkom monstruoznog Jokića. On je nosio Denver prema sigurnoj pobjedi, ali Lakersi su se serijom 11:2 u završnici približili na samo tri poena zaostatka. No onda je Jokić ubacio tricu sa sirenom.

Huchimura ga je isključio pred kraj, ali Jokić je ipak donio pobjedu

Ipak, Austin Reaves je tricom smanjio na minus tri četiri minute prije kraja, a Rui Hachimura je tada sjajnom obranom potpuno isključio Jokića. Reaves je i dvije minute prije kraja tricom doveo Lakerse na samo tri poena manjka, a LeBron je imao priliku za izjednačenje.

Video: Nikola Jokic Makes History & Leads Nuggets Game 1 W! #PLAYOFFMODE

Nije uspio, nakon čega je čudesni Jokić sa slobodnih bacanja postavio konačan rezultat.

Više igrača je bilo sjajno, no svi blijede pred čudesnim Jokićem

Kod Nuggetsa je odličan bio i Jamal Murray s 31 košem te po pet skokova i asistencija. Kentavious Caldwell-Pope je bivšem klubu zabio 21, a Bruce Brown je s klupe dodao 16. Lakerse je vodio Anthony Davis s 40 koševa i 10 skokova. LeBron je imao spomenutih 26 poena, 12 skokova i devet asistencija, dok je Reaves ubacio 23 poena (trice 5/9) uz osam asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close