NBA

Neočekivani porazi Mavericksa, Clippersa i Nuggetsa

Bh. reprezentativac Džanan Musa postigao je dva poena za nešto više od dvije minuta igre u porazu svojih Brooklyn Netsa od Toronto Raptorsa sa 121:102.
Sport / Košarka | 05. 01. 2020. u 09:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su treći poraz u posljednja četiri meča. Sinoć su od njih nakon produžetka bili bolji Charlotte Hornetsi sa 123:120. 

Ponovno je blistao Slovenac Luka Dončić koji je postigao 10. "triple-double" učinak u sezoni s 39 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Međutim, mladi košarkaš je u posljednjim minutama regularnog dijela meča promašio važne šuteve, što je dozvolilo protivniku da dođe do produžetka, a zatim i do pobjede. 

Hornetse je predvodio Terry Rozier s 29 poena i osam skokova, a postigao je i neke od najbitnijih poena za svoj tim u ključnim trenucima zadnje četvrtine. 

U duelu Atlanta Hawksa i Indiana Pacersa, domaći Hawksi su došli do pobjede rezultatom 116:111 na krilima Trae Younga koji je postigao 41 poen. 

Washington Wizardsi su na iznenađenje mnogih svladali Denver Nuggetse sa 128:114. Ekipu iz prijestolnice SAD-a predvodio je Ish Smith s 32 poena, dok je u Denveru najefikasniji bio Jamal Murray s 39 poena. 

Iznenađenje su priredili i Memphis Grizzliesi koji su u gostima deklasirali jednog od favorita za titulu - LA Clipperse sa 140:114.

U timu Memphisa čak četiri igrača su postigla više od 20 poena, a prednjačio je Jae Crowder s 27 poena. S druge strane tim Clippersa predvodio je Montrezl Harell s 28 poena, dok su po 24 poena dodali Lou Williams i Kawhi Leonard. 

Bh. reprezentativac Džanan Musa postigao je dva poena za nešto više od dvije minuta igre u porazu svojih Brooklyn Netsa od Toronto Raptorsa sa 121:102.

Kopirati
Drag cursor here to close