Opet je krenulo

NBA: Zbog koronavirusa odgođene dvije utakmice

Ni jedan odgođeni susret nije još dobio novi datum.
Sport / Košarka | 11. 01. 2021. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret između Dallas Mavericksa i New Orleans Pelicansa koji se trebao igrati u ponedjeljak te susret između Chicago Bullsa i Boston Celticsa koji je na rasporedu u utorak odgođeni su zbog pandemije Covida-19, objavila je u ponedjeljak Sjevernoamerička košarkaška liga.

Razlog odgode je činjenica da Mavericks i Celtics nemaju na raspolaganju osam igrača što je minimum koji traži NBA za igranje utakmice.

Dallas je u nedjelju morao zatvoriti svoje prostorije jer su trojica igrača Josh Richardson, Dorian Finney-Smith i Jalen Brunson bili pozitivni na koronavirus. Velika većina njihovih suigrača su njihovi bliski konkatkti pa i oni moraju u karantenu te zbog toga momčad nema dosta igrača za utakmicu.

Isti je slučaj s Bostonom gdje su koronavirusom zaraženi Jayson Tatum i Jaylen Brown. U nedjelju su Celtics planirali dočekati Miami Heat s osam igrača, no onda se pokazalo da Miami nema dovoljan broj igrača.

Od početka sezona 22. prosinca odgođene su četiri NBA utakmice. Prva je bila Houston Rockets-Oklahoma City Thunder i to iz istog razloga jer Rockets nisu imali minimimalan broj igrača.

Ni jedan odgođeni susret nije još dobio novi datum. NBA je podijelila sezonu na dva dijela, prvi dio traje do 4. ožujka, a drugi bi trebao početi 10. ožujka nakon šest dana odmora. Tako si je NBA dala mogućnost za odigravanje eventualno odgođenih utakmica u toj pauzi, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close